Φθηνότερες φέτος οι μισθώσεις εξοχικών κατοικιών στη Θάσο

 Φθηνότερες φέτος οι μισθώσεις εξοχικών κατοικιών στη Θάσο

Η κρίση του κορονοϊού άλλαξε τον χάρτη της εξοχικής κατοικίας για το 2020 καθώς “ξεφούσκωσαν” οι τιμές σε top προορισμούς και ανέβηκαν για περιοχές κοντά στην Αθήνα.

Αναλόγως την περιοχή το κόστος μίσθωσης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο κατέγραψε τάσεις σταθεροποίησης ή και αυξητικές σε σχέση με το 2019 – κυρίως σε περιοχές κοντά περιοχές στην Αττική-είτε μείωση, όπως σε top τουριστικούς προορισμούς (Μύκονο, Σαντορίνη κλπ), όπου η βουτιά σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε το 50%.

Χωρίς καμία αμφιβολία το 2020 κατέχει την πρωτιά στην κατάταξη με τις πιο αβέβαιες χρονιές. Ειδικά όσον αφορά την τουριστική σεζόν τα στοιχεία για τις τιμές και την πληρότητα αλλάζουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα –ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία στην παγκόσμια κοινότητα.

Η μείωση παρατηρείται κυρίως σε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και σε προορισμούς που τα προηγούμενα χρόνια προσέλκυαν τουρίστες με υψηλό προϋπολογισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι τιμές έμειναν αμετάβλητες σε low bdget προορισμούς, ενώ την ανιούσα πήραν οι μισθώσεις –στις εξοχικές κατοικίες –σε περιοχές κοντά στην Αθήνα.

“Aπό αρχές Μαΐου, τα δεδομένα έδειχναν εμπράκτως ότι το φετινό καλοκαίρι θα έχει νέους πρωταγωνιστές στον χάρτη της εξοχικής κατοικίας”σχολιάζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών ,Θεμιστοκλής –Ανδρέας Μπάκας και προσθέτει ότι “ήταν οφθαλμοφανές πως προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι άλλοτε low budget προορισμοί, δηλαδή που μπορείς να κινηθείς με το αυτοκίνητο χωρίς πολλά έξοδα θα συγκέντρωναν το ενδιαφέρον κυρίως του εσωτερικού τουρισμού καθώς και όσων αλλοδαπών τελικά θα επισκέπτονταν τη χώρα μας”.

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών

Παραδείγματα: Έως και 50% κάτω οι τιμές κατοικιών σε νησιά λόγω της πανδημίας ( τιμές /εβδομάδα 7 διανυκτερεύσεις)

Α.Οι μειώσεις σε νησιά:

.Θάσος
-Τον Αύγουστο του 2019: 2.688
-Τον Αύγουστο του 2020 : 1.754
-Τον Σεπτέμβριο του 2019:1.382
– Τον Σεπτέμβριο του 2020: 990


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης