Φυλάκιση 17 μηνών με αναστολή για ενδοοικογενειακή απειλή!

 Φυλάκιση 17 μηνών με αναστολή για ενδοοικογενειακή απειλή!

Μετά από διακοπή αρκετών εβδομάδων λόγω της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού, ξανάρχισαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας οι δίκες επί ποινικών υποθέσεων.

Αυτά τα δικαστήρια θα συνεδριάζουν σχεδόν καθημερινά αυτήν την εβδομάδα. Η διαδικασία είναι διαφορετική και πρωτόγνωρη. Εντός του ακροατηρίου, τις περισσότερες φορές, εισέρχονται μόνο οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης που εξετάζεται.

Οι υπόλοιποι περιμένουν στο ισόγειο του κτιρίου. Τους καλεί να μπουν στην αίθουσα ο αστυνομικός. Μέσα στο ακροατήριο τηρείται απόσταση από την έδρα. Ακόμη και για τους δικηγόρους. Κι αυτοί βρίσκονται στις θέσεις του κοινού. Όταν ο μάρτυρας ή ο κατηγορούμενος πρέπει να δώσει χαρτιά στους δικαστές, τα μεταφέρει ο αστυνομικός. Προστατευτική «ασπίδα» φορά ο γραμματέας του δικαστηρίου.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Μονομελές Καβάλας επέβαλε «βαριά» ποινή φυλάκισης (με 3ετή αναστολή) 17 μηνών σε άνδρα από τη Θάσο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και φθορά ξένης περιουσίας. Η απειλή έχει σχέση με sms προς την πρώην σύζυγο του, τη βιτρίνα του καταστήματος της οποίας έσπασε.

Όπως επίσης και την επιγραφή αυτού. «Δεν τον σταματά τίποτα, ούτε τα δικαστήρια» κατέθεσε η παθούσα. Η οποία περιέγραψε συνεχή περιστατικά ταλαιπωρίας και φόβου της από τον πρώην σύζυγο της. Αυτός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο κι έτσι δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην. Ειπώθηκε ωστόσο ότι στα περισσότερα γεγονότα- επεισόδια είναι μεθυσμένος.

Ποινή 6 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές σε ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης στον πρώην Δήμο Ελευθερών επειδή την λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Για την πρώτη παράβαση αθωώθηκε αφού την άδεια τελικά την εξέδωσε. Για τη δεύτερη δήλωσε απολογούμενος ότι τα τραπεζοκαθίσματα βρέθηκαν στο σημείο που ανέφερε το κατηγορητήριο επειδή έπρεπε να γίνει καθαριότητα στο κατάστημα.

Και όχι για λόγους ανάπτυξης και χρησιμοποίησης τους από τους πελάτες. Αυτός ο ισχυρισμός δεν έπεισε το δικαστήριο και τον καταδίκασε. Στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία συζητήθηκαν τουλάχιστον 4 υποθέσεις ρευματοκλοπής. Μόνο ένας κατηγορούμενος την αρνήθηκε. Τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ ήταν συντριπτικά εναντίον του κι έτσι καταδικάστηκε στην προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης (με αναστολή) λίγων μηνών. Η ρευματοκλοπή υπολογίζονταν στα 400 ευρώ περίπου αλλά με τα πρόσθετα έξοδα και το ΦΠΑ αυξήθηκε στα 1.000 περίπου ευρώ.

Διαβάστε επίσης