Φυλάκιση 4 μηνών λόγω εξατμίσεων

 Φυλάκιση 4 μηνών λόγω εξατμίσεων

Άνδρας κάτοικος Καβάλας ,στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών. Κρίθηκε ένοχος στο Τριμελές για δύο εξατμίσεις μοτοσικλέτας που εκλάπησαν στην πόλη μας το Νοέμβρη του 2012, επανεμφανίστηκαν ένα χρόνο μετά. Είχαν τοποθετηθεί στο μηχανάκι του κατηγορούμενου. Η αξία των εξατμίσεων είναι 1.000 περίπου ευρώ.

Ο αστυνομικός μάρτυρας κατηγορίας εξήγησε την ιστορία της υπόθεσης: Το Νοέμβρη του 2012 κάτοχος δικύκλου δήλωσε στην αστυνομία ότι άγνωστοι αφαίρεσαν από αυτό τις δύο εξατμίσεις. Η κλοπή έγινε νύχτα, εκεί όπου το δίκυκλο ήταν παρκαρισμένο. Έναν χρόνο μετά ο ίδιος ιδιώτης επανήλθε στην Αστυνομία. Αναγνώρισε τις εξατμίσεις όταν τις είδε σε άλλο δίκυκλο. Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει κι έφθασε στο πρόσωπο που χθες δικάζονταν.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τις εξατμίσεις από πλανόδιο στο ποσό των 80 με 100 ευρώ. Δεν έπεισε ωστόσο το δικαστήριο. Επειδή στο πρόσωπο του δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αναστολής η ποινή μετατράπηκε προς 4 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε επίσης