• 23 Απριλίου 2024,

Φυλάσσεται το Ι.Χ.- Πραγματογνωμοσύνη και για τα φρένα

 Φυλάσσεται το Ι.Χ.- Πραγματογνωμοσύνη και για τα φρένα

Στο γνωστό χώρο φύλαξης αυτοκινήτων, στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το κόκκινο Daewoo Matiz.

Το μικρό επιβατικό αυτοκίνητο που το μεσημέρι προχθές παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα στην οδό Βενιζέλου τον Τάκη Βελισσάρη. Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για αυτοκίνητα ενδιαφέροντος της.

Στην περίπτωση του οχήματος ακολουθήθηκε η συνηθισμένη διαδικασία για τα θανατηφόρα τροχαία. Μεταφέρθηκε από το σημείο του περιστατικού στο πρώην στρατόπεδο. Πλέον στο όχημα θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από πραγματογνώμονα που θα ορίσει το Τμήμα Τροχαίας. Που κάνει την προανάκριση.

Η πραγματογνωμοσύνη θα ερευνήσει και τον ισχυρισμό του οδηγού, σύμφωνα με τον οποίο για το περιστατικό ρόλο έπαιξε η μη λειτουργία του συστήματος των φρένων. Σημειώνεται παρόλα αυτά ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος στα φρένα γίνεται μόνο σε συνεργείο.

Όπου όπως φαίνεται θα μεταφερθεί το επιβατικό αυτοκίνητο. Όταν αυτό κριθεί σκόπιμο και μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Το όχημα θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του μετά το πέρας της πραγματογνωμοσύνης.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις που σίγουρα θα υπάρξουν και φυσικά θα αφορούν και την ανθρώπινη ζωή που χάθηκε, η εταιρία στην οποία το όχημα ήταν ασφαλισμένο δεν εξετάζει τα περί λειτουργίας ή όχι του συστήματος των φρένων. Αποζημιώνει χωρίς να εξετάσει το λόγο του περιστατικού.

Τον άτυχο Τάκη Βελισσάρη αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι οι φίλοι του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Ο 77χρονος οδηγός του οχήματος το βράδυ της Δευτέρας παρέμεινε νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης