Φυσικό έλατο στο σπίτι με 40 ευρώ

 Φυσικό έλατο στο σπίτι με 40 ευρώ

Έξω από το κατάστημα του Νίκου Γονατίδη στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης βλέπει κάποιος φυσικά έλατα που διατίθεται στο κοινό λόγω της εορτής των Χριστουγέννων. Αυτή η εικόνα ήταν τα προηγούμενα χρόνια περισσότερο συνηθισμένη.

Όλα σχεδόν τα ανθοπωλεία της Καβάλας διέθεταν φυσικά έλατα, προερχόμενα από παραγωγούς της Χαλκιδικής. Στο μεταξύ τα δεδομένα άλλαξαν.

Οι παραγωγοί προμηθευτές είναι στη Δράμα, τα έλατα στα ανθοπωλεία λίγα. Ο Νίκος Γονατίδης συνεχίζει την παράδοση αν και ο αντίπαλος (τα πλαστικά έλατα) είναι δύσκολος.

Μιλώντας για το θέμα στην Πρωινή σημείωσε μεταξύ άλλων: “ Τα έλατα που διαθέτω στο κατάστημά μου προέρχονται από παραγωγό που τα καλλιεργεί στα ορεινά του νομού Δράμας, σε ένα υψόμετρο τουλάχιστον 800 μέτρων.

Ένα έλατο για να φτάσει σε ύψος δύο περίπου μέτρων και να μπορεί να διατεθεί στην αγορά χρειάζεται να μεγαλώσει για 8 έως 10 χρόνια. Κατά την άποψή μου το φυσικό έλατο μέσα σε ένα σπίτι δίνει άλλη αίσθηση. Είναι η φύση μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν τα έλατα που στη συνέχεια ο καταναλωτής τα πέτα αλλά και αυτά που μπορεί να μεταφυτέψει σε μία γλάστρα. Κι έτσι το διατηρεί.

Το κατάστημά μου διαθέτει τα έλατα στην τιμή των 40 ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα περιλαμβάνεται η βάση αλλά και η μεταφορά παράδοση του έλατου στο σπίτι”. Τα πλαστικά έλατα είναι πιο φθηνά, αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια. Άλλη ωστόσο είναι η χάρη του φυσικού.

 

Διαβάστε επίσης