• 26 Απριλίου 2024,

Υπό όρους εγκρίνει την αύξηση δημοτικών τελών η πρώην Δήμαρχος

 Υπό όρους εγκρίνει την αύξηση δημοτικών τελών η πρώην Δήμαρχος

Χθες το απόγευμα επρόκειτο να συζητήσουν το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανάσα» της κ. Δήμητρας Τσανάκα. Στη συζήτηση θα αποφασίζονταν η στάση που η ομάδα θα κρατήσει στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Η κ. Τσανάκα με τις δηλώσεις της χθες στο ράδιο Πρωινή φαίνεται να θέτει όρους προκειμένου η ίδια (οι απόψεις περιγράφηκαν ως προσωπικές της) να στηρίξει την πρόταση της διοίκησης.

Αρκεί οι προτεινόμενες αυξήσεις να είναι 30% και όχι οι αρχικά προταθείσες του 47%. Η πρώην Δήμαρχος γνωρίζει καλά τις αναλυτικές λεπτομέρειες του θέματος, ξέρει καλά το ρόλο της ΔΙΑΜΑΘ κι έτσι προτείνει στη συνεδρίαση τη Δευτέρα να παραστεί ο διευθυντής της ώστε να ενημερώσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Η κ. Τσανάκα είναι της άποψης ότι η οργάνωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων (απορριμμάτων και ανακύκλωσης) και η ακόμη μεγαλύτερη ανακύκλωση των πολιτών μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας το κόστος της λειτουργίας της καθαριότητας. Άρα των δαπανών στον συγκεκριμένο τομέα. «Το θέμα το παρακολουθούμε στενά. Εγώ ξέρω ότι τα δημοτικά τέλη πρέπει να αυξηθούν» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το τέλος της πρότασης της Εγνατίας Οδού ΑΕ, διόδια στην Παράκαμψη, απάντησε ότι « Είναι ένα παράδειγμα για να παλεύουμε. Να επιμένουμε σε κάτι που πιστεύουμε. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση όλων όσων συμμετείχαμε στην προσπάθεια. Το θέμα συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε». Σχετικά με την απόρριψη της προσφυγής στην Αποκεντρωμένη (διοίκηση ΔΕΥΑΚ κτλ) είπε « Εμείς θέλαμε να επανέλθει η νομιμότητα. Η οποία δεν υπήρχε. Η διοίκηση το αρνούνταν.

Κάναμε προσφυγή για αυτόν τον λόγο. Μόνο αυτό θέλαμε». Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα η συνέχεια στην υπόθεση (αν υπάρξει), θα αποφασίζονταν στη συνάντηση των μελών της ομάδας της χθες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «… θα πρέπει να μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης». Η κ. Τσανάκα μπορεί να επανέλθει στην προσφυγή, αυτήν την φορά σε επιτροπή υπερκείμενη της Αποκεντρωμένης.

 

Διαβάστε επίσης