• 24 Απριλίου 2024,

ΓΕΛ Ελευθερούπολης: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στο Δουβλίνο (φωτογραφίες)

 ΓΕΛ Ελευθερούπολης: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στο Δουβλίνο (φωτογραφίες)

Το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA122 με γενικό τίτλο: «Νέες Μεθοδολογίες στη Διδασκαλία».

Στο πλαίσιο λοιπόν υλοποίησης του project τρεις καθηγήτριες του Λυκείου μας μετακινήθηκαν την εβδομάδα από 4.3.2024 έως 9.3.2024 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Τα 4 C» (= Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration), δηλαδή «Δημιουργικότητα, Κριτική Σκέψη, Επικοινωνία, και Συνεργασία».

Κατά την υλοποίηση του  σεμιναρίου  αναλύθηκαν βιωματικοί τρόποι με τους οποίους η διδασκαλία γίνεται αμεσότερη και πιο αποτελεσματική. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ασκήσεις για ανεστραμμένη τάξη, για  διαφορετικά είδη νοημοσύνης, για ενσυναίσθηση και έκφραση των συναισθημάτων, για επίτευξη στόχων και ισορροπία μέσω της συνεργασίας και τέλος για καλλιτεχνική δημιουργία και δράση.

Οι συμμετέχοντες του σχολείου μας απέκτησαν γνώση αυτών των νέων μεθοδολογιών με προοπτική να τις ενσωματώσουν στη δική μας εκπαιδευτική διαδικασία, λειτουργώντας παράλληλα και ως πολλαπλασιαστές με  συναδέλφους  του Λυκείου μας και άλλων σχολικών μονάδων (όμορων ή μη).

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι τρεις εκπαιδευτικοί  ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία και Σλοβακία), γνώρισαν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με διαδικασίες μάθησης και χρήση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση καινοτόμων εργαλείων από διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης στη δική μας διδακτική πρακτική. Επιπλέον δημιουργήθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες του ΓΕΛ Ελευθερούπολης με σχολεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης