• 28 Απριλίου 2024,

Γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας !

 Γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας !

Η παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα αναφορικά με τους επισκέπτες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, επιβεβαιώνεται και τηρείται και φέτος. Ένας λόγος παραπάνω φέτος, εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος Ελλήνων τουριστών να βρεθούν στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, με το γνωστό επίκεντρο του ενδιαφέροντος δηλαδή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη.

Μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, όπως το LUCY και το ΩΚΕΑΝΙΣ, έχουν διαθέσει το σύνολο των δωματίων τους για το τριήμερο εδώ και αρκετό καιρό. Σταδιακά, η συγκεκριμένη εικόνα εξαπλώνεται σε ακόμη περισσότερα ξενοδοχεία. Η ιστοσελίδα booking.com, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη της Καβάλας, ανέφερε χθες το πρωί πληρότητα στην πόλη μας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε ποσοστό 90%.

Ενδιαφέρον φαίνεται πως παρουσιάζουν πλέον και τα μικρής μίσθωσης δωμάτια, μέσω της ιστοσελίδας Airbnb. Τα προσφερόμενα δωμάτια είναι λιγότερα καθώς τη χειμερινή περίοδο δεν υπάρχουν οι προσφορές που βρίσκονται στις ιστοσελίδες κατά τους θερινούς μήνες.

Τριήμερο ή τετραήμερο; Έλληνες ή ξένοι; Όλα ισχύουν και οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες προσπαθούν να τα εκμεταλλευθούν. Λίγα κενά δωμάτια είχε χθες το πρωί το GALAXY HOTEL για το βράδυ της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου ενώ δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια για το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Όπως εξήγησαν στην εφημερίδα μας οι διευθυντές των ξενοδοχείων της πόλης, οι Έλληνες νοίκιασαν ή έκαναν κράτηση στα δωμάτια για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πολλοί θα έρθουν με γκρουπ και άλλοι μεμονωμένα. Υπάρχουν επίσης Τούρκοι και Βούλγαροι επισκέπτες που θα φτάσουν στην ΑΜΘ για το ίδιο τριήμερο. Οι Τούρκοι ενημερώθηκαν για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρα και για τα καρναβάλια κι έτσι θα έρθουν στην Καβάλα προκειμένου να διασκεδάσουν.

Ίδια είναι και η εικόνα που περιέγραψε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης κι έτσι όλα δείχνουν ότι το αργότερο το Σάββατο δε θα υπάρχει ελεύθερο δωμάτιο στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα ξενοδοχεία της Καβάλας. Το γεγονός αποτελεί μια πολύ καλή είδηση για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

 

Διαβάστε επίσης