• 13 Μαΐου 2024,

Στο νέο ΕΣΠΑ ένα έργο που τελειώνει στον πρώην Δήμο Ορφανού

 Στο νέο ΕΣΠΑ ένα έργο που τελειώνει στον πρώην Δήμο Ορφανού

Υπεγράφη χθες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων μια αναμενόμενη απόφαση μέσω της οποίας εντάσσεται στο πρόγραμμα Νέο ΕΣΠΑ το έργο του αλιευτικού καταφυγίου δημοτικής ενότητας Ορφανού, η δεύτερη και τελευταία του φάση. Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο στην παραλία Κάρυανης, ένα έργο που άρχισε να εκτελείται από το πρώτο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το έργο ολοκληρώνεται. Λίγες ακόμη εργασίες έχουν απομείνει οι οποίες θα ολοκληρωθούν πριν από το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση να πληρωθεί το χρέος στον ανάδοχο, ένα ποσό περίπου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Τώρα, το υπόλοιπο του έργου χρηματοδοτείται, προβλέπει δε εσωτερική κρηπίδωση προσήνεμου μόλου και υπήνεμου μόλου από τεχνητούς ογκόλιθους, κατασκευή ράμπας ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση δικτύου κι εξαρτημάτων πυρόσβεσης, εγκατάσταση δικτύου υδροδότησης, ειδικών πυλώνων ανεφοδιασμού σκαφών.

Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων Χαράλαμπος Κασίμης, το έργο έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ. Κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλήρη κι ολοκληρωμένη του μορφή το καλοκαίρι του 2018.

Διαβάστε επίσης