• 24 Απριλίου 2024,

Γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας λόγω του καρναβαλιού της Ξάνθης

 Γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας λόγω του καρναβαλιού της Ξάνθης

Καλό φαίνεται ότι θα είναι για τα ξενοδοχεία της Καβάλας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Τα ελεύθερα δωμάτια σιγά σιγά λιγοστεύουν κι ο λόγος δεν είναι άλλος από τις εκδηλώσεις στη γειτονική Ξάνθη. Επειδή η Ξάνθη διαθέτει λίγες μονάδες και λίγα δωμάτια, το αυξημένο ενδιαφέρον για τα αποκριάτικα γεγονότα της γεμίζει ξενοδοχεία στην Καβάλα αλλά και στη Δράμα. Αυτό θα γίνει φέτος, γίνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Στην πόλη μας οι επισκέπτες του τριήμερου αναμένονται από την Παρασκευή ως το Σάββατο. Οι περισσότεροι διανυκτερεύουν στην Καβάλα αλλά προορισμό έχουν την Ξάνθη. Φεύγουν από τα ξενοδοχεία της Καβάλας το πρωί κι επιστρέφουν το βράδυ. Κάποιοι, ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουν και τον προγραμματισμό που κάνουν, «ξοδεύουν» χρόνο και στην Καβάλα. Βασικά ωστόσο το μυαλό τους είναι στην Ξάνθη. Οι αναχωρήσεις των γκρουπ και των μεμονωμένων επισκεπτών γίνονται ως συνήθως την Καθαρά Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι.

Στα ξενοδοχεία της Καβάλας θα διανυκτερεύσουν το τριήμερο κυρίως έλληνες εκδρομείς. Από την Αθήνα και κάθε άλλο σημείο της χώρας. Αρκετοί και από την Βόρεια Ελλάδα. Το ενδιαφέρον συνεχίζεται καθημερινά κι έτσι κάθε μέρα τα διαθέσιμα δωμάτια είναι και λιγότερα. Δεν αποκλείονται μεγάλες και πολύ μεγάλες πληρότητες τα βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής. Μέχρι τότε θα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια. Σε αυτές ωστόσο της περιπτώσεις το γοργόν και χάρην έχει.

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες ξενοδόχοι και οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων βρίσκονται στη φημισμένη και σημαντική για την Καβάλα- Θάσο τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης