Οι προσεχείς εκδηλώσεις που θα εγκριθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Οι προσεχείς εκδηλώσεις που θα εγκριθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητούνται για να εγκριθούν δαπάνες των ακόλουθων εκδηλώσεων:

*Κάθε χρόνο ο Δήμος Καβάλας τελεί μνημόσυνο για την ανάπαυση των νέκρων της πόλης. Το μνημόσυνο τελείται το τελευταίο Ψυχοσάββατο (16 Μαρτίου 2019) στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων ο οποίος εορτάζει. Στο μνημόσυνο χοροστατεί ο Σεβασμιότατός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και παρίστανται σύσσωμες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της τελετής προσφέρεται καφές στην αίθουσα του κοιμητηρίου. Το συνολικό κόστος της τέλεσης του μνημοσύνου ανέρχεται στο ποσό των 1.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας προγραμματίζει ειδική τελετή για την επίσημη μετονομασία της οδού Μητροπόλεως σε οδό Μητροπολίτη Προκοπίου, τιμώντας για μια ακόμη φορά τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου. Μετά από  συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου η τελετή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 (Κυριακή της Ορθοδοξίας) στη συμβολή των οδών Κ. Παλαιολόγου και Μητροπολίτου Προκοπίου. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 630,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*  Ο Δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ» που επιμελήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνας κ.κ. Αθανάσιος, με φωτογραφίες του συμπολίτη μας Θεμιστοκλή Φασουλά και εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητρόπολης στην οποία έχει προσκληθεί να παραστεί ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκηδόνος. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.649,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και οι εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της διευθύντριας του Ιστορικού & Διπλωματικού Αρχείου του ΥΠΕΞ Φωτεινής Τομαή με τίτλο «Κωδικός Γκάντερ». Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου 2019 στο Ιμαρέτ. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 783,4 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία πεσόντων τόσο στην πόλη της Καβάλας όσο και στις τοπικές κοινότητες όπου θα υπάρξουν εκπρόσωποι του Δήμου. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 12.360,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις Πατάκη, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 διοργανώνουν εκδήλωση το νέο βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου με τίτλο: «Ερωτικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δημήτρης Βρατίδης, μάγειρας, εκπαιδευτής ενώ για τη συγγραφέα θα μιλήσει η Μαρία Παπανικολάου, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Lamaison de gourmet και ο   Βασίλειος Κελεμένης, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της «Τυραξία».Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των561,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού  «Ιχνηλάτες» διοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας την 4η Συνάντηση Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Τμημάτων, ελληνικών παραδοσιακών χορών των πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας. Στόχος της φετινή εκδήλωσης πέρα από την προβολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου είναι να ενισχυθεί το έργο του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.493,68 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας με τη συνεργασίας του Ομίλου Κλασσικού Αθλητισμού ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 31 Μαρτίου τον 5οΑγώνα Δρόμου Φιλίας και Μνήμης 10 χλμ.  «Μελετιάδεια 2019», στη μνήμη του Καβαλιώτη Βαλκανιονίκη Τάσου Μελετιάδη. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.440,68 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και οι τρεις ιστορικοί σύλλογοι της Καβάλας: το Λύκειο Ελληνίδων, η Θρακική Εστία και η Λέσχη Ποντίων πραγματοποιούν κοινή πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 προκειμένου να τιμήσουν τους ανθρώπους εκείνους που συνέβαλαν θετικά στη διαχρονική ιστορία των συλλόγων. Η εκδήλωση θα έχει εορταστικό χαρακτήρα λόγω της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.688,12 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κέντρο δια βίου μάθησης – ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2.) θα φιλοξενήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 το δήμαρχο του Manzanaresel Real της Ισπανίας κ.ÓscarCerezal, επικεφαλής ομάδας 50 επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης.Ο δήμαρχος και η ομάδα των επισκεπτών φτάνουν στην Ελλάδα στις 13/03 και στις 16/03 θα περιηγηθούν στην Αμφίπολη, στην παλιά πόλη της Καβάλας (Παναγία) και τους Φιλίππους. Η δήμαρχος Καβάλας θα υποδεχθεί την Ισπανική αποστολή στο Κάστρο λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου όπου θα τους καλωσορίσει, θα τους κεράσει παραδοσιακά εδέσματα και θα τους μοιράσει αναμνηστικά δώρα. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.410,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης