• 11 Μαΐου 2024,

Γενική κινητοποίηση – Πυροσβέστες και εθελοντές προσέχουν τα δάση του Νομού

 Γενική κινητοποίηση – Πυροσβέστες και εθελοντές προσέχουν τα δάση του Νομού

Μία ακόμη ημέρα, χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλο το νομό Καβάλας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή.

H απόφαση του Δήμου Θάσου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση του νησιού, συμπληρώθηκε με ακόμη μια παρόμοια, για απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση και του χερσαίου τμήματος του νομού Καβάλας

.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν παντού: σε δασικές εκτάσεις παρακολουθώντας περιοχές ύποπτες για περιστατικό πυρκαγιάς, βοηθήθηκαν από ομάδες πολιτών οι οποίες έκαναν ακόμη και πεζές περιπολίες στα πιο επικίνδυνα και επισφαλή σημεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έχει άριστη συνεργασία με τους εθελοντές, τους οποίους μάλιστα χρησιμοποιεί εκεί όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Ταυτόχρονα η υπηρεσία εξυπηρετεί γενικότερες ανάγκες στέλνοντας οχήματα και προσωπικό όπου χρειάζεται.Σύμφωνα με πληροφορίες ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας ήταν εχθές στο νομό Σερρών, σε δασική πυρκαγιά και δύο οχήματα της σε αντίστοιχο περιστατικό στο νομό Κιλκίς.

Τουλάχιστον 10 πυροσβέστες αναχώρησαν από τις υπηρεσίες του νομού Καβάλας για να βοηθήσουν συναδέλφους τους στην πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας.Η τοπική αυτοδιοίκηση με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνεργάσιμοι προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιστατικό δασικής πυρκαγιάς.

Φώτο αρχείου

Διαβάστε επίσης