Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών ο Μιχάλης Μεταξάς

 Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών ο Μιχάλης Μεταξάς

Στην Αθήνα ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο ο συμπολίτης πρατηριούχος υγρών καυσίμων Μιχάλης Μεταξάς.

Η παράδοση που δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, συνεχίστηκε. Ήταν λοιπόν υποψήφιος στις εκλογές για τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Εξελέγη και μάλιστα στη συγκρότηση που επακολούθησε έλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα.

Ο Μιχάλης Μεταξάς είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για τις τιμές των καυσίμων το υπόλοιπο του Καλοκαιριού ενώ σημειώνει -μιλώντας για το ίδιο θέμα- ότι αυτήν την περίοδο στο Νομό μας οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια είναι οι ακριβότερες από ποτέ άλλοτε!

Ο κ. Μεταξάς δήλωσε στην Πρωινή:

«Οι τιμές των καυσίμων στο Ν. Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ανοδική. Με μεγάλες πάλι διακυμάνσεις. Όπως έχουμε πει και δυστυχώς, το καύσιμο είναι ένα χρηματιστηριακό είδος. Με αποτέλεσμα κάθε φορά που υπάρχει μία ανακοίνωση και μια αναταραχή παγκόσμια τα καύσιμα να ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ.

Για αυτό βλέπουμε κάθε μέρα διαφορετικές τιμές. Αυτό το διάστημα οι τιμές είναι οι ακριβότερες που υπήρξαν ποτέ και στο Νομό Καβάλας. Εβδομάδα με την εβδομάδα τα καύσιμα συνεχώς ανεβαίνουν. Μέχρι στιγμής και αυτήν την περίοδο είμαστε στις ακριβότερες τιμές.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων- Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας έκανε στην Αθήνα εκλογές. Εκλέχθηκα στο νέο διοικητικό συμβούλιο και στη συγκρότηση σε σώμα έλαβα τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Η συγκρότηση έγινε αμέσως μετά τις εκλογές επειδή στη νέα διοίκηση υπάρχουν αρκετά άτομα από την επαρχία. Δεν πρέπει να κρύψουμε ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας οι διεκδικήσεις μας αλλά και η ύπαρξη μας σαν επαγγελματικός κλάδος δεν ήταν διεκδικητική. Είχαμε να βρεθούμε από κοντά αρκετά χρόνια.

Η πανδημία σταμάτησε κάθε διεκδίκηση μας. Καιρός είναι λοιπόν να επανέλθουμε. Η πολιτεία πρέπει να μας ακούσει. Βιώνουμε μια μεγάλη ενεργειακή κρίση κι είμαστε στη μέση του τυφώνα σαν επάγγελμα. Πρέπει να ξεπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο. Αυτόν το ενεργειακό πόλεμο.

Στο παρελθόν ήμουν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, μέλος της διοίκησης. Πλέον είμαι γενικός γραμματέας. Δυστυχώς με αυτά που ακούω, που μαθαίνω κτλ μπορώ να προβλέψω ότι όλο το Καλοκαίρι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν.

Π.χ. κάθε μέρα η Ρωσία κάπου κόβει το φυσικό αέριο. Αυτό το γεγονός και μόνο είναι αρκετό για να υπάρξει μια αναταραχή στο χώρο μας. Τα καύσιμα που χρειάζονται είναι και περισσότερα λόγω του ότι οι οικονομίες επανέρχονται μετά την πανδημία ενώ οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο δεν αυξάνουν την παραγωγή τους».

Διαβάστε επίσης