Γεωύφασμα και σιδερένιο πλέγμα στην αμμουδιά της Ραψάνης – Εξ αιτίας έλλειψης άμμου, σημειώνει ο Δήμος Καβάλας

 Γεωύφασμα και σιδερένιο πλέγμα στην αμμουδιά της Ραψάνης – Εξ αιτίας έλλειψης άμμου, σημειώνει ο Δήμος Καβάλας

Σε τρία τουλάχιστον σημεία της ακτής της Ραψάνης- στο κέντρο της παραλίας και στη δυτική της πλευρά- η άμμος υποχώρησε, περιορίστηκε κι έτσι αποκαλύφθηκαν τμήματα του περιβόητου δημοτικού έργου. Ήδη γνωστού τόσο από την πτώση του ενός φάρου όσο και από την ανακοίνωση περί θεομηνίας του Χρήστου Ποτόλια. Όσο κι αν η αρμόδια υπηρεσία δεν ανησυχεί, θεωρεί το φαινόμενο φυσιολογικό, οι λουόμενοι έχουν διαφορετική άποψη. Στο δυτικό άκρο της ακτής, σε μήκος 20 μέτρων, είναι αδύνατο να πλησιάσει κάποιος της θάλασσα. Το σιδερένιο πλέγμα προεξέχει δίνοντας την εντύπωση μιας κατασκευαστικής αστοχίας. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, λένε στο Δήμο. Σημειώνουν ότι η άμμος στη Ραψάνη μετακινείται στη διάρκεια του έτους. Κι όταν λόγω κυματισμού περιορίζεται σημαντικά, τότε αποκαλύπτονται τόσο το πλέγμα όσο και το γεωύφασμα. Τοποθετήθηκαν, κατά τους εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας, για να συγκρατούν τα μπλόκια που βρίσκονται ακριβώς από κάτω.

Η τεχνική εξήγηση που ήδη αναφέραμε άλλους τους πείθει κι άλλους όχι. Επί της ουσίας σε τρία σημεία της η ακτή παρουσιάζει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Περισσότερο στο δυτικό της άκρο, λιγότερο στο κέντρο της. Κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στη Ραψάνη σε καθημερινή βάση, σημειώνουν ότι όσο περνούν οι μέρες τα σίδερα και το ύφασμα αποκαλύπτονται σε μεγαλύτερη έκταση.

«Έχω ξαναπεί τι συμβαίνει. Αν χρειαστεί θα κόψουμε τα σύρματα αλλά τότε θα απελευθερωθούν τα μπλόκια που είναι από κάτω» μας είπε η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Πάντως όλα αυτά καθιστούν προβληματική τη λειτουργία της ακτής σε μεγάλο μέρος της, από τις πρώην Νεφέλες και δυτικότερα.

Διαβάστε επίσης