Για δες καιρό που διάλεξαν… –  Αποχωρεί από το Δήμο το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας

 Για δες καιρό που διάλεξαν… –  Αποχωρεί από το Δήμο το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας

Με αρκετές απουσίες λόγω εκδηλώσεων και προεκλογικής περιόδου άρχισε πριν λίγο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η οποία τελικά δεν είναι η τελευταία πριν το Πάσχα. Θα γίνει μία ακόμη , τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ μετά το Πάσχα (και πριν τις δημοτικές εκλογές) θα γίνει επίσης μία συνεδρίαση. Από τα θέματα προ της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε η παραδοχή του αντιδημάρχου Τσουρουκίδη για τα προβλήματα που αναμένεται να υπάρξουν ειδικά στη διαδικασία κοπής των χόρτων. Αν και η κοπή χόρτων με ιδιώτη εργολάβο προχωρά, αυτήν την εποχή φεύγουν από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου 60 περίπου εργαζόμενοι. Είναι αυτοί του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται μεν αλλά με σεμινάρια…

Σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη τα πράγματα θα είναι δύσκολα αφού η υπηρεσία μένει με λίγα άτομα προσωπικό. Ταυτόχρονα και μία ακόμη φορά ο Αντιδήμαρχος διατύπωσε παράπονα επειδή δεν εξελίσσεται η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Ο Βαγγέλης Παππάς έθεσε το θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη κι η Δήμαρχος σκέφθηκε να καλέσει για ενημέρωση του συμβουλίου τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Ίσως μαζί με εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Γραμμένος ισχυρίστηκε (στηριζόμενος σε πληροφορίες του) ότι τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει η Εγνατία για τη μεταφορά των διοδίων (ή του κτιρίου διοίκησης) δεν ικανοποιούν και δεν λύνουν το πρόβλημα. Κατά τον κ. Γραμμένο οι νέοι χώροι που εξετάζει η εταιρία δεν αρκούν για τα διόδια ή για το κτίριο της διοίκησης.

Η κ. Τσανάκα εξέφρασε την ικανοποίηση της επειδή την Πέμπτη εγκρίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμβαση των δύο μελετών για την πεσμένη γέφυρα. Για την Περιμετρική ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι ήδη διαθέσιμα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες του έργου. Όπως τόνισε θα συνεχιστεί το μελετητικό έργο που έχει εγκεκριμένη ΑΕΠΟ και τίποτα δεν θα αρχίσει από την αρχή. Η κ. Τσανάκα είπε ότι μόλις ετοιμαστεί μελετητικά το έργο θα αναζητηθεί χρηματοδότηση του. «Είναι πιο εύκολο να βρεις τα χρήματα αν έχεις έτοιμες τις μελέτες» τόνισε. Για το θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη ο Βαγγέλης Παππάς είπε ότι είναι ευκαιρία η προεκλογική περίοδος ώστε η Καβάλα να τα αποφύγει οριστικά. Για αυτό και πρότεινε στις επόμενες κινήσεις του Δήμου να περιληφθεί και ο αρμόδιος υπουργός.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων της Παναγίας Φώτης Λαζαρίδης. Έδωσε σε κάθε δημοτικό σύμβουλο το έγγραφο με τα συμπεράσματα της ημερίδας που έγινε μαζί με το σύλλογο αρχιτεκτόνων για τα θέματα της συνοικίας.

 

Διαβάστε επίσης