Για λίγο κρατούμενος στην Καβάλα ο Ανδρέας Χτενάς

 Για λίγο κρατούμενος στην Καβάλα ο Ανδρέας Χτενάς

Κρατούμενος στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας (από το οποίο στο μακρινό παρελθόν είχε καταφέρει να δραπετεύσει) είναι από την αρχή σχεδόν της εβδομάδας ο Ανδρέας Χτενάς.

Πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές Κομοτηνής. Κι εκεί φυσικά θα είναι προσωρινά κρατούμενος. Όλη αυτή η μεταγωγή του αφορά υποθέσεις του που είναι σε εκκρεμότητα στη δικαιοσύνη. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, έχουν σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Τον καιρό που αυτή υπήρχε και με τη δική του παρουσία. Συνήθως κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας αιγιαλού και παραλίας, την ανάπτυξη εξοπλισμού κολύμβησης (ομπρέλες- ξαπλώστρες) κτλ. Τέσσερις τέτοιες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο και συνεργάτες του ήταν να δικαστούν χθες στο Τριμελές.

Κι ενώ ο κατηγορούμενος ήρθε στην Καβάλα, δεν υπήρχε η νομική του κάλυψη. Ο συνήγορος υπεράσπισης από το Βόλο δήλωσε κώλυμα. Όλες οι χθεσινές υποθέσεις αναβλήθηκαν για να γίνουν μετά από έναν χρόνο. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ανδρέας Χτενάς έχει δικαστήριο στην Κομοτηνή. Στο Εφετείο. Εξ αυτού του λόγου θα μεταφερθεί (ίσως ήδη μεταφέρθηκε) στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής.

Κατά της διάρκεια της παραμονής του στο κρατητήριο της Α.Δ. Καβάλας λέγεται ότι δέχθηκε κάποιες λίγες επισκέψεις. Συνυπήρξε με ακόμη 10 τουλάχιστον κρατούμενους. Ας μη ξεχνάμε ότι έχει καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια για τα γνωστά 4 εγκλήματα που όταν έγιναν συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία. (3 στη Θάσο συν του Γιώργου Σιδηρόπουλου).

Είναι στην φυλακή Δομοκού όπου θα επιστρέψει μετά το τέλος της παραμονής του στα κρατητήρια της Καβάλας και της Κομοτηνής. Κατά την τελεσίδικης απόφασης του δικαστηρίου και ως προς τις 4 δολοφονίες έχει καταθέσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Περιμένει να μάθει νέα για την εκδίκαση της αν τελικά αποφασιστεί να υπάρξει εκδίκαση. Ο Ανδρέας Χτενάς συνελήφθη στη Βουλγαρία λόγω διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Η σύλληψη του στη Βουλγαρία έγινε πριν από δύο χρόνια. Τον Σεπτέμβρη του 2020.

Διαβάστε επίσης