Καταδικάστηκε απατεώνας που … «πουλά» διάφορα είδη μέσω του Facebook

 Καταδικάστηκε απατεώνας που … «πουλά» διάφορα είδη μέσω του Facebook

Στο Τριμελές Καβάλας χθες το πρωί εκδικάστηκε και υπόθεση απάτης με θύμα κάτοικο του Δήμου Παγγαίου.

Αν και το ποσό της απάτης ήταν σχετικά μικρό, 100 ευρώ, η υπόθεση έχει ενδιαφέρον. Κατηγορούμενος και «πρωταγωνιστής» της απάτης κάτοικος Καστοριάς. Επιλέγει , ακόμη και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, να πουλά διάφορα είδη μέσω του Facebook.

Στην υπόθεση που δικάστηκε χθες, υπόθεση του 2019, πουλούσε εξωλέμβια μηχανή. Κι όταν ο κάτοικος του Δήμου Παγγαίου ενδιαφέρθηκε, του ζήτησε 100 ευρώ για να μπορέσει να έρθει στην περιοχή μαζί με τη μηχανή. Κάτι σαν οδοιπορικά! Του έγινε η κατάθεση του ποσού αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Στην κατάθεση του το θύμα και μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι:

«Μόλις κατέθεσα μήνυση σε βάρος του επικοινώνησε μαζί μου ο δικηγόρος του. Μου πρότεινε να μου επιστρέψει τα 100 ευρώ για να αποσύρω τη μήνυση. Έμαθα ότι σε βάρος του υπάρχουν ακόμη 17 μηνύσεις για ίδια περιστατικά».

Φυσικά στη χθεσινή δίκη ο κατηγορούμενος απουσίαζε. Δεν είχε ούτε συνήγορο υπεράσπισης. Από τον έλεγχο του ποινικού του μητρώου προέκυψαν δύο παλαιότερες καταδίκες του. Και οι δύο για απάτη με ποινές φυλάκισης 6 μηνών και 2 ετών αντίστοιχα.

Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε σε φυλάκιση 2 μηνών (για το επίδικο περιστατικό) και πρόστιμο 300 ευρώ. Η πρόταση του Εισαγγελέα αφορούσε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Αποφάσισε να μην του χορηγήσει αναστολή.

Έτσι θα πρέπει άμεσα να πληρώσει και τη φυλάκιση και το πρόστιμο. Η ποινή φυλάκισης μετατρέπεται προς 5 ευρώ την ημέρα. Μαζί με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις το τελικό ποσό που πρέπει να πληρώσει σχεδόν διπλασιάζεται.

Διαβάστε επίσης