• 15 Μαΐου 2024,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου υπέρ της ερασιτεχνικής αλιείας στο λιμάνι των Ελευθερών

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου υπέρ της ερασιτεχνικής αλιείας στο λιμάνι των Ελευθερών

Δια ζώσης συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου.

Η συνεδρίαση ήταν σχετικά μεγάλη χρονικά και έντονη καθώς υπήρξαν φραστικές αντιπαραθέσεις πολλές φορές. Όλες ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τη διοίκηση του Δήμου.

Τα θέματα των διαφωνιών είχαν σχέση με το μνημείο για τον Ποντιακό Ελληνισμό που εγκαινιάστηκε στη Νέα Πέραμο και τη χρηματοδότηση του Δήμου Παγγαίου για να πληρώσει χρέη της ΔΕΥΑ Παγγαίου, έως του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Η αντιπολίτευση έκανε κριτική για τη διαδικασία που δεν τηρήθηκε καθόλου σωστά όπως είπε για τη χωροθέτηση του μνημείου, έκανε κριτική για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ Παγγαίου. Η διοίκηση απάντησε, κι αυτή σε υψηλούς τόνους.

Γενικά το τελευταίο διάστημα οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου δεν είναι ήρεμες. Εξ αυτού του λόγου ούτε σύντομες. Είναι κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί καθώς σιγά-σιγά πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο. Όπου οι περισσότεροι από τους σημερινούς δημοτικούς συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Δημάρχου θα είναι πάλι υποψήφιοι.

Υπήρξε ωστόσο ένα θέμα στο οποίο άπαντες συμφώνησαν. Επρόκειτο για τη διαμαρτυρία ερασιτεχνών αλιέων που δεν μπορούν να ψαρέψουν στο λιμάνι των Ελευθερών, στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Περισσότεροι από 20 ερασιτέχνες αλιείς ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και διαμαρτυρήθηκαν μιας και υπάρχει σχετική απαγόρευση από το Λιμεναρχείο Καβάλας (φωτογραφία). Την οποία υλοποιεί ο Λιμενικός Σταθμός των Ελεύθερων.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι πρόσφατα επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ ανά ερασιτέχνη αλιέα, όταν κάποιοι από αυτούς παραβίασαν την απόφαση και ψάρευαν κανονικά στην περιοχή κοντά στο λιμάνι των Ελευθερών.

Το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου και η διοίκηση του Δήμου διαφωνούν με την απαγόρευση. Αν και φαίνεται ότι πρόκειται για έναν γενικότερο νόμο που στα περισσότερα λιμάνια της χώρας εφαρμόζεται εδώ και καιρό.

Διαβάστε επίσης