• 19 Απριλίου 2024,

Για πρώτη φορά η μάχη της ανόδου ανάμεσα σε δυο ομάδες του νομού μας

 Για πρώτη φορά η μάχη της ανόδου ανάμεσα σε δυο ομάδες του νομού μας

6 αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, Νέστος και ΑΟΚ δίνουν τη δική τους μεγάλη μάχη για την άνοδο.

Είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται δυο ομάδες του νομού μας στη Γ` Εθνική για την πρώτη θέση.  Βέβαια ΑΟΚ και Νέστος ήταν σε διαφορετικές κατηγορίες για πολλά χρόνια.  Ούτε στο Περιφερειακό το 2011 είχαν συναντηθεί.

Την περίοδο 2014-2015 ο ΑΟΚ έδωσε τη μάχη για την 1η θέση με τον Πανσερραϊκό και τον Αρη ενώ ο Νέστος ήταν εκείνη τη σεζόν στο τοπικό.  Καθοριστικό ματς για τον ΑΟΚ ήταν εκείνη την περίοδο με τον Πανσερραϊκό στο «Ανθή Καραγιάννη» όπου ηττήθηκε με το γκολ του Σάκη Γκόγκα. Μάλιστα στο τέλος οι Σερραίοι πανηγύρισαν και την άνοδο.   Στην ίδια περίοδο παρέμεινε στην κατηγορία το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος αλλά υποβιβάστηκαν Ορφέας και Αρης Ακροποτάμου.

Ο ΑΟΚ είχε μαζέψει 67 βαθμούς ενώ ο Πανσερραϊκός 74 και ο Αρης Θεσσαλονίκης 71. Το Βυζάντιο παρέμεινε με 40 βαθμούς ενώ υποβιβάστηκαν ο Αρης Ακροποτάμου με 34 και ο Ορφέας με 22.

Τη σεζόν 2015-2016,  ο Αρης από νωρίς ξέφυγε στη βαθμολογία. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για τον ΑΟΚ να διεκδικήσει την άνοδο.

Ο Νέστος παράλληλα είχε επιστρέψει στη Γ` Εθνική και μάλιστα ήταν πίσω από τον Αρη στη βαθμολογία με 66 βαθμούς. Ο ΑΟΚ είχε τερματίσει στην 4η θέση με 58 βαθμούς.  Την ίδια περίοδο το Βυζάντιο με 37 βαθμούς αποχαιρετά τη Γ` Εθνική.

Τη σεζόν 2016-2017 ο Νέστος τερματίζει πάλι πιο ψηλά από τον ΑΟΚ στη βαθμολογία ενώ ο Απόλλωνας Καλαμαριάς με 73 βαθμούς κατακτά το πρωτάθλημα. Ο ΑΟΚ μάζεψε μόλις 43 βαθμούς και τερμάτισε στη 6η θέση ενώ ο Νέστος με 45 βαθμούς ήταν 4ος.    Πάμε στη σεζόν 2017-2018 όπου για πρώτη φορά συμμετέχει στη Γ` Εθνική ο Αετός Οφρυνίου και μάλιστα καταλαμβάνει τη 2η θέση με 42 βαθμούς. Ο ΑΟΚ με 41 βαθμούς έρχεται τρίτος ενώ πρωταθλητής ο Απόλλωνας Παραλιμνίου με 48 βαθμούς. Ο Νέστος τερματίζει στην 5η θέση με 32 βαθμούς.

Φέτος ο νομός μας έχει μια παραπάνω ακόμη ομάδα τον Κεραυνό Πέρνης.

Απομένουν 6 αγωνιστικές ακόμη και Νέστος- ΑΟΚ δίνουν μια μεγάλη μάχη για την άνοδο.

 Αναλυτικά:

21η αγωνιστική: Νέστος- Πανσερραϊκός και ΑΟΚ- Εθνικός Σιδηροκάστρου

22η αγωνιστική: Νέστος- Απόλλωνας Παραλιμνίου και Αετός Οφρυνίου- ΑΟΚ

23η αγωνιστική: Ορφέας Ξάνθης -Νέστος και ΑΟΚ- Αλέξανδρος Κιλκίς

24η αγωνιστική: Νέστος- ΠΑΟΚ Κοσμίου και ΑΕ Καλαμπακίου- ΑΟΚ

25η αγωνιστική: Εθνικός Σιδηροκάστρου- Νέστος και ΑΟΚ- Εθνικός Αλεξανδρούπολης

26η αγωνιστική: Νέστος- Αετός Οφρυνίου και Ασπίδα Ξάνθης- ΑΟΚ.

Για το Νέστο τα δυο ίσως μεγαλύτερα εμπόδια να είναι οι δυο Σερραϊκές ομάδες που όμως τις αντιμετωπίζει στην έδρα του.   Για τον ΑΟΚ η δύσκολη έδρα του Αετού Οφρυνίου που εκεί έχει δημιουργήσει μια μικρή αρνητική παράδοση.  Ισως και το Καλαμπάκι που στο β` γύρο δείχνει καλή εικόνα. Υπάρχει πάντως και το απρόβλεπτο.

Ένα γεγονός που θα μετρήσει θα είναι και οι ελλείψεις τω δυο ομάδων. Κάτι που πλήρωσε ο Νέστος στο ματς με τον Αρη Αβάτου όπου ο Κετσιεμενίδης δεν είχε στη διάθεση του, τους Μκρτσιάν, Καθάριο, Αρετά, Ευθυμιάδη. Από αυτούς επανέρχονται την Κυριακή ο Μκρτσιάν και ο Αρετάς ενώ ο ΑΟΚ στο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου δε θα έχει τον Γαβριηλίδη που θα εκτίσει τη 2η αγωνιστική της ποινής του.  Στο Νέστο τις δυο επόμενες αγωνιστικές θα απουσιάσει ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός Χούσινετς που συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες.      Οσον αφορά τα στατιστικά ο ΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος. Έχει πετύχει 48 γκολ με δυο μεγάλα σκορ: 8-0 την Ασπίδα Ξάνθης(εντός) και 7-0 τον  ΠΑΟΚ Κοσμίου(εντός).  Στην άμυνα έχει παθητικό 5 γκολ. η εστία του Δήμιζα έχει παραβιαστεί 3 φορές με το Νέστο στη Χρυσούπολη, 1 φορά στην έδρα του Πανσερραϊκού και 1 φορά στον Ορφέα Ξάνθης.  Ο Νέστος έχει τη 2η καλύτερη επίθεση με 38 γκολ και επίσης την 2η καλύτερη άμυνα με 11 γκολ.

 Οι ΣΚΟΡΕΡ του 1ου ομίλου

12 ΓΚΟΛ: Μαρκόπουλος (Καβάλα), Mουδούρογλου (Αετός Οφρυνίου)

11 ΓΚΟΛ: Γ. Παυλίδης (Αετός Οφρυνίου)

10 ΓΚΟΛ: Παπαβασιλείου (Πανσερραϊκός), Τσούτσης (Καβάλα).

8 ΓΚΟΛ: Aλ. Μελισσόπουλος (Νέστος Χρυσούπολης)

7 ΓΚΟΛ: Βαλαβανόπουλος (Καβάλα)

6 ΓΚΟΛ: Μκρτσιάν (Νέστος Χρυσούπολης), Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης).

5 ΓΚΟΛ: Ομπόσου (Πανσερραϊκός), Χιντ Ιμέρ (Ορφέας Ξάνθης), Χαλπέτης (Κεραυνός Πέρνης).

4 ΓΚΟΛ: Γκούρτσας, Πέτρου (Πανσερραϊκός), Καθάριος, Μπέλιτς (Νέστος Χρυσούπολης), Δουμάνης (Αετός Οφρυνίου), Προβατίδης (Αλέξανδρος Κιλκίς), Μουτεσίδης, Ζυγκερίδης (Απόλλων Παραλιμνίου), Κυριακόπουλος (ΠΑΟ Κοσμίου), Γ. Καραγκιόζης (Ορφέας Ξάνθης), Σαρηγιαννίδης (Άρης Αβάτου), Μαρασλής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Κυριαζίδης (Ασπίδα Ξάνθης).

 

Διαβάστε επίσης