μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Τουλάχιστον 10 επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονταν την Τρίτη το βράδυ παρκαρισμένα δίπλα στις εισόδους του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Οι οδηγοί τους προτίμησαν να μπουν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο, αγνόησαν τον χώρο στάθμευσης (παρκινγκ) μπροστά από την κεντρική πύλη. Ως γνήσιοι έλληνες παρκάρισαν ακριβώς έξω από το σημείο (γυμναστήριο)  το οποίο επισκέφθηκαν προφανώς για προπόνηση. Τούτη η συμπεριφορά είναι σταθερή σε όλη τη χώρα και σαφώς μόνο ελληνική.

 


 

Μόνο αν κάποιος δει από κοντά, διαβάσει και μελετήσει τη δουλειά της Σαπφώς Αγγελούδη μπορεί να καταλάβει τη σημασία της. Μόνο τότε αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η έρευνα της, το δίτομο έργο που αύριο παρουσιάζεται επίσημα. Όλα τα άλλα είναι λόγια, καλές προσπάθειες να περιγράψουν κάτι που συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

 

Παρατήρηση πρώτη. Η κ. Αγγελούδη δεν πληρώθηκε για τη δουλειά που έκανε. Δεν ζήτησε χρήματα αφού όπως είπε στην συνέντευξη τύπου «… έκανα το χρέος μου απέναντι στην πόλη». Σε μια εποχή που όλα έχουν το αντίτιμο τους, η κ. Αγγελούδη δίνει το καλό παράδειγμα. Μας λέει με τον τρόπο της ότι δεν είναι τα πάντα προϊόν συμφωνίας και οικονομικής συναλλαγής. Για αυτήν της την στάση αξίζει πολλά περισσότερα συγχαρητήρια.

 

Παρατήρηση δεύτερη. Όσα έψαξε, βρήκε και έγγραψε δεν πρέπει να τελειώσουν με την κυκλοφορία των δύο τόμων. Ίσα ίσα που όλα τώρα πρέπει να αρχίσουν. Μια περίληψη του υλικού μπορεί να ψηφιοποιηθεί ώστε από τον Σεπτέμβρη να παρουσιαστεί ως μάθημα τοπικής ιστορίας σε μικρούς και μεγάλους μαθητές της περιοχής.

 

Δύο υποθέσεις που έχουν σχέση με τη ΒΦΛ και την περίοδο των απεργιών (2016- 2017) επρόκειτο να δικαστούν χθες στο Μονομελές. Και οι δύο αναβλήθηκαν για να δικαστούν μετά από λίγους μήνες. Κάθε αναβολή φαίνεται να είναι για καλό.

 

Ποσό 5.000 ευρώ περίπου διέθεσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προκειμένου να συντηρήσει τα κλιματιστικά που έχουν τα πολλά γραφεία των υπηρεσιών της. Είναι ολοφάνερο ότι για ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις λεφτά υπάρχουν.

 

Μέλη και πρώην μέλη των ΑΝΕΛΛ στην ΑΘΜ προσπαθούν (μαζί με αρκετούς άλλους) εδώ και αρκετό καιρό να συμφωνήσουν σε ψηφοδέλτιο που θα λάβει μέρος στις Περιφερειακές εκλογές. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Νεότερα δηλαδή τελικές αποφάσεις, θα υπάρξουν στα μέσα του μήνα Μάρτη.

 

Συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Καβάλας κατά των άδικων και λάθος διοδίων στην Παράκαμψη. Τα επιχειρήματα πολλά και σημαντικά. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το Καλοκαίρι ή αμέσως μετά το Καλοκαίρι.

 

Ο Λάζαρος Βασιλειάδης έδωσε προχθές συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας». Ανάμεσα σε πολλά άλλα είπε για τα ΣΑΤΑΜΕ που συντάχθηκαν μα δεν εγκρίθηκαν: « Η ευθύνη είναι στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Αυτό το τρίγωνο πρέπει να λειτουργήσει, ώστε, πολύ σύντομα, να έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο. Είναι πάρα πολλές δράσεις που πρέπει να γίνουν και από την στιγμή που θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο και θα εγκριθεί, ο καθένας θα έχει τις ευθύνες του. Προφανώς μένει ανενεργό για να μην υπάρχει ευθύνη από πουθενά. Να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, και κάποιοι με κραυγές, εννοώ αυτούς που εκπροσωπούσαν στην εκδήλωση τη βιομηχανία, να λένε ότι κινδυνολογώ».

 

Εντός των ημερών θα γίνει στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλεξάνδρος» μία ακόμη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας θα εκπαιδεύσει προσωπικό της Fraport. Τέτοια συνεργασία και εκπαίδευση παρέχεται από το ΕΚΑΒ στο προσωπικό όλων των αεροδρομίων αρμοδιότητας Fraport.

 

Η μετατροπή του κτιρίου της πρώην Εμπορικής τράπεζας σε μικρό ξενοδοχείο καθυστερεί. Κι ως συνήθως η καθυστέρηση οφείλεται στη γραφειοκρατία. Στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και στις … τοιχογραφίες. Οι οποίες βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Τώρα πρέπει να κάνει αυτοψία υπηρεσία, εκπρόσωποι της οποίας αναμένεται να έρθουν στην Καβάλα από την Αθήνα! Θυμίζουμε ότι λόγω τοιχογραφιών σταμάτησε η επένδυση τουριστικού χαρακτήρα στο σπίτι του Στρατηγού (συνοικία Παναγίας).

 

Εταιρία δημοσκοπήσεων από την Θεσσαλονίκη φέρεται να έκανε χθες τηλεφωνική έρευνα μεταξύ των ψηφοφόρων του Δήμου Καβάλας. Υπόψη του κάθε πολίτη έθεσε μόνο ονόματα 4 υποψήφιων δημάρχων. Ρώτησε επίσης για την πρόθεση ψήφου στους υποψήφιους Περιφερειάρχες. Αν το όνομα της εταιρίας είναι σωστό, τότε πρόκειται για εταιρία που κι άλλη φορά έχει κάνει έρευνα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα άλλοτε παρουσιάστηκαν, άλλοτε όχι. Στο δεύτερο σενάριο «κυκλοφόρησαν» ως φήμη από στόμα σε στόμα.

 

Στις 14 Γενάρη ο Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε για το ψηφοδέλτιο του και την υποψηφιότητα του πλοιάρχου εν αποστρατεία κ. Γιάννη Παπαβασιλείου. Ο κ. Παπαβασιλείου απουσίαζε από την εκδήλωση. «Ανακοινώθηκε» μετά φωτογραφίας πρόσφατα στο διαδίκτυο. Είναι ένας διακεκριμένος συμπολίτης που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει τον τόπο όσα χρόνια εργάστηκε στο Λιμεναρχείο Καβάλας. Τα πιο πρόσφατα στη θέση του υπολιμενάρχη.

 

Η ΔΗΜΑΡ Καβάλας αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ Καβάλας. Επήλθαν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο μπαλκόνι των γραφείων. Στο οποίο υπάρχει η πινακίδα «ΚΙΝΑΛ», υπάρχει κι η σημαία του ΠΑΣΟΚ. Εκ των συγκεκριμένων γεγονότων καταλαβαίνουμε ότι τα πρώην γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Καβάλα έμειναν στο ΚΙΝΑΛ Καβάλας (πλατεία Καπνεργάτη). Η ΔΗΜΑΡ ψάχνει καινούργια.

 

Παρά το ότι δελτίο τύπου δεν υπήρξε ως τώρα, πληροφορούμαστε ότι άλλαξε ο πρόεδρος του συλλόγου των Φίλων της Παιδόπολης. Ο κ. Παναγιώτης Αγαπητός έδωσε τη θέση του στον κ. Γιώργο Περιφεράκη. Ο Παναγιώτης Αγαπητός ήταν πετυχημένος πρόεδρος του συλλόγου 6 περίπου χρόνια. Ο νέος πρόεδρος είναι συνταξιούχος στρατιωτικός.

 

Πανηγυρίζουν στην Αλεξανδρούπολη. Εξασφάλισαν στο κολυμβητήριο τους την πραγματοποίηση παγκόσμιου πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης. Όπως καταλαβαίνουμε και σε αυτό το επίπεδο η Αλεξανδρούπολη προσπαθεί να ανταγωνιστεί την πόλη μας. Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη τον Απρίλιο.

 

 

Διαβάστε επίσης