Γειά σου καρντάσι !!!

 Γειά σου καρντάσι !!!

Απο αυτά που διαβάζω στα μέσα του ηλεκτρονικού τύπου η ομιλία του ΟΜΠΑΜΑ απο το ίδρυμα του Σταύρου Νιάρχου άγγιξε τα όρια της συγκίνησης αφού ο πρόεδρος έκανε κατάθεση ψυχής.

Χρησιμοποιώντας αρκετές ελληνικές λέξεις αλλά και στίχους του Οδυσσέα Ελύτη θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του Δυτικού κόσμου για την γενέτειρα των ιδεών της Δημοκρατίας.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ελληνική φιλοξενία και σε γενικές γραμμές έκανε μια ομιλία αποχαιρετισμού κάνοντας απο κάποιο σημείο και μετά και τον δικό του απολογισμό στα χρόνια της θητείας του ώς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ηταν μια ομιλία που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και φορτισμένο συναισθηματικά.

Το θέμα είναι οτι  ο ΟΜΠΑΜΑ έφυγε απο την Ελλάδα με κατεύθυνση το Βερολίνο και αυτό που μένει σε μας είναι να κάνουμε ταμείο και να δούμε τι μας άφησε αυτή η επίσκεψη πέρα απο τις εντυπώσεις.

Στην φάση που είμαστε καταλαβαίνετε όλοι οτι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο απο τις εντυπώσεις που θα συμφωνήσω μαζί οτι παίζουν και αυτές τον ρόλο τους.

Δεν φτάνουν όμως απο μόνες τους για να κάνουν την διαφορά και να πείσουν τον Σόϊμπλε οτι θα πρέπει άμεσα να ανοίξει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ακόμα και στις αναφορές υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους απο την μεριά του Αμερικανού προέδρου ο ετοιμοπόλεμος πάντα  Σόϊμπλε είχε την απάντηση.

Κάνει κακό στην Ελλάδα όποιος ζητάει να ελαφρύνουμε το χρέος της Ελλάδας γιατί θα την βγάλουμε εκτός πορείας και υπάρχει κίνδυνος να πάμε πίσω.

Καταλαβαίνετε οτι με τους Γερμανούς που έχουμε μπλέξει και οι λέξεις έχουν αρχίσει και χάνουν τις έννοιες  και το νόημα τους.

Αν είναι κακό γιατί την Ελλάδα η ελάφρυνση του χρέους τότε ποιό είναι το καλό αγαπητέ κύριε Σόϊμπλε ;

Όλος ο πλανήτης συμφωνεί οτι μετά απο τόσες μεταρρυθμίσεις ήρθε η ώρα να πέσει στο τραπέζι και το θέμα της μείωσης τους χρέους όπως μας είχαν υποσχεθεί το καλοκαίρι του 2015 αλλά ο Σόιμπλε σφυρίζει αδίάφορα λες και είναι σε αρχικό στάδιο άνοιας.

Η ελληνική πλευρά δεν ζητάει τίποτα περισσότερο απο αυτά που συμφωνήσαμε με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015.

Και θυμίζω σε όσους το έχουν ξεχάσει οτι το δύσκολο εκείνο καλοκαίρι για την ελληνική οικονομία αυτό που συμφωνήσαμε ήταν με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους που θα δημιουργήσουν σε πρώτη φάση τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στην χώρα να δραπετεύσει απο αυτό το τοξικό οικονομικά περιβάλλον στο οποίο έχει περιέλθει απο το 2010 και μετά.

Είναι σίγουρο οτι παρά τις αντιρρήσεις του Σόϊμπλε η συζήτηση για την ελάφρυνση τους χρέους θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες αλλα δεν είναι σίγουρο πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η συζήτηση που θέλουμε να έχει και αποφάσεις.

Δεν μας αρκεί να το συζητάμε χωρίς να καταλήγουμε κάπου.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και με σχετική ευχαρίστηση υποδεχτήκαμε την μικρή έστω άνοδο της θερμοκρασίας που θα μας συνοδεύσει μέχρι και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Να φάμε και τον Νοέμβρη και να μείνει Γενάρης – Φλεβάρης και ο Μάρτης.

Και έτσι που λέτε ο ΟΜΠΑΜΑ έφυγε απο την γενέτειρα της Δημοκρατίας την Ελλάδα με επόμενη στάση την Γερμανία την γενέτειρα του Φασισμού.

Οτι και να κάνουν οι Γερμανοί δεν μπορούν να μας φτάσουν στην φιλοξενία γιατί είναι και θέμα αύρας και η αύρα της χώρας μας είναι καλή , φωτεινή και αισιόδοξη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί για να κλείσουμε με την επίσκεψη ΟΜΠΑΜΑ στην χώρα μας οτι στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν και η Αγάπη Βαρδινογιάννη αλλά και Μαριάννα Λάτση.

Απορώ γιατί δεν καλέστηκε και η Ελένη η Μενεγάκη η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον λαμπερό κόσμο της τηλεόρασης ώς βασίλισσα της πρωϊνής ζώνης.

Είναι δυνατόν να ήρθε στην Ελλάδα ο ΟΜΠΑΜΑ και να μην γνώρισε την Ελένη ρε παιδιά ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης