• 16 Μαΐου 2024,

Ο Καβαλιώτης αθλητής που διακρίθηκε στο πρόσφατο Μαραθώνιο της Αθήνας Γιώργος Κατάκαλος: « Μοναδική και δύσκολη η διαδρομή»

 Ο Καβαλιώτης αθλητής που διακρίθηκε στο πρόσφατο Μαραθώνιο της Αθήνας  Γιώργος Κατάκαλος: « Μοναδική και δύσκολη η διαδρομή»

Ο Γιώργος Κατάκαλος έλαβε μέρος στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Αθήνας και είχε μια πολύ καλή παρουσία. Ηταν ο 11ος Έλληνας με χρόνο 2.41.23 και μαζί με τον Δημοσθένη Ευαγγελίδη και τον Δημήτρη Νικολαϊδη, έφεραν τον ΟΚΑΚ, στην 1η θέση στο ομαδικό.    Ο 32χρονος αθλητής μίλησε  στην Αθλητική Πρωινή, για το συγκεκριμένο μεγάλο αγώνα και όχι μόνο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον κλασσικό αθλητισμό;

Απάντηση: Από το 1995 έχω δελτίο στον ΟΚΑΚ. Σταμάτησα το 2002 στη Β` Λυκείου και μετά από μεγάλη αποχή, το 2012 ξεκίνησα πάλι προπονήσεις. Παλαιότερα συμμετείχα περισσότερο σε δρόμους ημιαντοχής. Στα 1000, 1500 και 3000 μέτρα στιπλ.

Από το 2012, ξεκίνησα το Μαραθώνιο. Με πέρασε την ιδέα ένας φίλος μου. Μέχρι τότε μου φαινόταν πολύ δύσκολο.

Δοκίμασα για πρώτη φορά και συνέχισα. Προπονούμαι 7 φορές την εβδομάδα, από μια ώρα μέχρι 2, 5 ώρες.

Κυρίως οι προπονήσεις μου είναι στο «Ανθή Καραγιάννη» αλλά τα μεγάλα τρεξίματα  30 χιλιομέτρων είναι από την Καρβάλη μέχρι τη Χρυσούπολη.

Επίσης γίνονται προπονήσεις, κυρίως τα χαλαρώματα,  μέσα στην πόλη αλλά και στο βουνό.

Δεν είναι δύσκολο, γιατί το τρέξιμο είναι η πιο απλή μορφή άθλησης. Φοράς τα παπούτσια, βγαίνεις από το σπίτι και τρέχεις.

Αν θέλεις να κυνηγήσεις κάποιο χρόνο στο Μαραθώνιο, έχεις κάποιον προπονητή. Εχω προπονητή το Δημήτρη Θεοδωρακάκο που είναι  και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές.

Ερώτηση: Συμμετείχες για πρώτη φορά στο Μαραθώνιο της Αθήνας;

Απάντηση: Είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που πήρα μέρος. Από το 2012 συμμετέχω. Ηταν η 4η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Φέτος ήταν η καλύτερη μου θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο καλύτερος μου χρόνος. Είχα  την εμπειρία του Μαραθωνίου των Αθηνών.  Κάθε χρόνο συμμετέχω σε δυο Μαραθωνίους. Η αποκατάσταση είναι δύσκολη, για να κάνεις περισσότερους από δυο η τρεις αγώνες. Η διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας είναι μοναδική, γιατί τρέχεις την αυθεντική  αλλά είναι και η δυσκολότερη στον κόσμο, λόγω της παρατεταμένης ανηφόρας.

Συμμετέχουν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές λόγου του ότι είναι Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Παράλληλα η διοργάνωση καλεί κάποιους ελίτ αθλητές. Αρκετοί το αποφεύγουν γιατί δε μπορούν να κάνουν χρόνους στην Αθήνα, λόγω του ότι είναι πολύ δύσκολη η διαδρομή.  Φέτος με το Μαραθώνιο της Αθήνας, έκλεισα τη σεζόν.

Ο πρώτος στόχος της νέας χρονιάς, θα είναι ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στη σκέψη μου είναι ένας Μαραθώνιος την Άνοιξη. Δεν ξέρω για πού, το σκεφτόμαστε.

Ερώτηση: Θέλεις κάποιους ανθρώπους να ευχαριστήσεις που σε συμπαραστέκονται σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια;

Απάντηση: Στη δουλειά μου, δείχνουν κατανόηση. Εργάζομαι  στα Goody’s Burger House. Φυσικά τον προπονητή μου, τον κ. Θεοδωρακάκο.

Διαβάστε επίσης