• 19 Απριλίου 2024,

Για την αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας

 Για την αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας

Οι εξελίξεις σχετικά με την αλάνα της Ηρακλείτσας είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που τα δίνουν όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης,η οποία δήθεν «θα ωφελήσει την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Το τουριστικό «φιλέτο» που πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΙΠΕΔ και πουλήθηκε επί ΝΔ, σήμερα μετατρέπεται σε περίκλειστη ιδιωτική παραλία. Η πρόσβαση του λαού της περιοχής αλλά και άλλων τουριστών και επισκεπτών καθίσταται πλέον αδύνατη.

Θυσιάζεται στο «όραμα του μεγαλοεπενδυτή» (διάβαζε: κέρδη με το τσουβάλι…), που, αφού έβγαλε τον Α.Ο.Κ. στο … Champions League (διάβαζε: διάλυση…), τώρα ορέγεται και «Hamptons Greece» (διάβαζε: τρομάρα του!..)…

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος για το οποίο το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοί του είχαν προειδοποιήσει. Οι σημερινές όψιμες «αντιδράσεις» τοπικών παραγόντων γίνονται για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού της περιοχής ή και για ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Ο λαός της περιοχής βλέπει σε τι συνίσταται αυτή η περιβόητη «ανάπτυξη» που του υποσχέθηκαν: οι όποιες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως τη φάση της κατασκευής του συνεδριακού κέντρου και του συγκροτήματος κατοικιών, με εργολαβίες που θα απασχολήσουν εργατικό δυναμικό με μεροκάματα πετσοκομμένα και μέτρα ασφαλείας ανύπαρκτα, αν κρίνουμε από την ταχύτητα που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του «επενδυτή».

Αντίστοιχα τα κάτεργα του τουρισμού, ειδικά στις μεγάλες μονάδες, η κατάσταση που ζούνε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, δείχνουν τι «παράδεισος» ετοιμάζεται και στα νέα μεγαθήρια που σχεδιάζονται.

Αυτή τη στάση δημοτικών και περιφερειακής αρχής είναι που αξιοποιεί σήμερα ο «επενδυτής» για να κουνάει το δάχτυλο. Επί της ουσίας τους απαντά «ας προσέχατε»! Μόνο που όλοι τους ήταν «προσεκτικοί» και γνώριζαν εξαρχής τι πρόκειται να συμβεί: αυτό που συμβαίνει πάντα και παντού όπου ξεπουλιέται δημόσια γη.

Η «αφωνία» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης δικαιολογείται λόγω του «πρότερου … ανέντιμου βίου», αφού όλοι μαζί υμνούν τη «βαριά βιομηχανία» της καπιταλιστικής οικονομίας που στηρίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στις κάθε είδους επιδοτήσεις και προνόμια προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, στην παραχώρηση φιλέτων γης.

Ο λαός της περιοχής μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αξιοποιώντας την πείρα του. Γιατί όταν οι «από πάνω» μιλούν για το «τουριστικό θαύμα», οι εργαζόμενοι βιώνουν τη δική τους εργασιακή κόλαση, με τις διακοπές και την αναψυχή να γίνονται άπιαστο όνειρο!

Όταν τα κρουαζιερόπλοια του all inclusive γεμίζουν το λιμάνι της Καβάλας, οι επαγγελματίες μπορούν να προσδοκούν να πουλήσουν ίσως κανένα μπουκαλάκι νερό! Όταν τα «οράματα» των τοπικών βουλευτών και παραγόντων συγκλίνουν «στην ενίσχυση του θεματικού τουρισμού», «στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος», δηλαδή στο στόχο για τουρισμό που απευθύνεται σε μεγάλα πορτοφόλια, τα μικρά καλάθια τα κρατάει ο λαός και τα … μεγάλα οι μεγαλοξενοδόχοι και οι tour operators!

Με αυτά τα συμπεράσματα κατά νου καθένας να κρίνει και να απορρίψει τα κόμματα που του πουλούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, τη μόνη σταθερή και αξιόπιστη δύναμη μαχητικής αντιπολίτευσης!

31/5/2023

Διαβάστε επίσης