• 20 Απριλίου 2024,

Για την Καβάλα ρε γαμώτο…

 Για την Καβάλα ρε γαμώτο…

 

Η συνάντηση Θόδωρου Μουριάδη Δήμητρας Τσανάκα, με πρωτοβουλία μάλιστα του δημάρχου Καβάλας, είναι ένα πρώτο καλό σημάδι, ένα θετικό βήμα για την καταλαγή της έντασης που επικρατούσε από την αρχή σχεδόν της θητείας της παρούσας διοίκησης μέχρι σήμερα, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Φυσικά είναι μόνον μία αρχή. Μια πρώτη κίνηση και από τις δύο πλευρές και ιδιαίτερα από την πλευρά του δημάρχου που έχει και τον πρώτο λόγο άλλωστε, δίνοντας μάλιστα εκείνος πρώτος το καλό παράδειγμα, ότι θα εγγυηθεί όχι μόνον το ήρεμο κλίμα στις συνεδριάσεις του κόμματος αλλά κυρίως την προσπάθεια συνεννόησης, τον κοινό βηματισμό σε μια μίνιμουμ γραμμή σύμπραξης για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου και της πόλης.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οφείλουν να ακολουθήσουν. Και στην όσο το δυνατόν κοινή αυτή συμπόρευση με την διοίκηση, να απομονώσουν τους «ταραξίες», τους λαϊκιστές και τους ιντριγκαδόρους.

Είναι απολύτως κατανοητό και θεμιτό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες. Γεγονός όμως που πολύ συχνά, οδηγεί από μόνο του σε μια τάση συνεχούς,  έντονης και στείρας αντιπολίτευσης. Μια κατάσταση που, χωρίς καμιά φορά να το θέλει κανείς, τον παρασέρνει σε προσωπικές επιθέσεις και ανάρμοστες γενικά συμπεριφορές,

Ο δήμαρχος έχει πολλές φορές δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η επανεκλογή του. Είναι δηλαδή πρόθυμος να αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος αρκεί να προωθήσει ένα έργο, μια απόφαση, μια ενέργεια που εκείνος και η διοίκηση κρίνουν ότι είναι για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μπορούν να δηλώσουν –και να το εννοήσουν στ’ αλήθεια- το ίδιο πράγμα; Αν μπορούν να το κάνουν τότε η συνεννόηση και η συνεργασία θα είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο απλή υπόθεση.

Ας προσπαθήσουν όλοι για το καλό της πόλης το οποίο άλλωστε οι πάντες επικαλούνται ότι τάχθηκαν να υπηρετήσουν.

Για την Καβάλα ρε γαμώτο…

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης