«Για βρέξ Απρίλη μ’» και φέτος!

 «Για βρέξ Απρίλη μ’» και φέτος!

Η Αναβίωση εθίμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων “Το Κάστρο” όπως τα τελευταία 47 έτη.

Συγχαίρουμε τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων και την δασκάλα τους Μελίνα Μαστοράκη -Στάμου , για την άψογη παρουσία τους. Συγχαίρουμε τους Φίλους Παραδοσιακών Χορών Καβάλας και τους χορευτές του Συλλόγου Νέας Ηρακλείτσας “Άγιος Γεώργιος” και τους ευχαριστούμε που δέχθηκαν την προσκλησή μας και πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε την επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων που όπως όλα αυτά τα χρόνια , έτσι και φέτος, στάθηκε δίπλα μας στην διοργάνωση της αναβίωσης του εθίμου. Ευχαριστούμε την πρωτοχορεύτρια Κορδέλη Λασκαρίνα που έσυρε και φέτος τον χορό της “δέησης” με το “για βρέξ Απρίλη ‘μ”.

Ευχαριστούμε πολύ την Γρεβελή Θωμαή για το ράψιμο των παιδικών φορεσιών ( φουστάνια). Ευχαριστούμε τους: Μακέδο Στ. Σάκη , Λόβουλο Κώστα, Κυριώτη Στεφανία , Πασσά Ρούλα καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά Rapid Θάσου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” και οι σκακιστικές ομάδες της Θάσου.

Η επιτυχία προβάλλει μεγαλύτερη όταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι παιδιά – άντρες πια- που ξεκίνησαν προ 15ετίας το άθλημα αυτό μέσα από τους συλλόγους των χωριών τους. Η επιτυχία προβάλλει ακόμα μεγαλύτερη όταν σκεφτούμε ότι το σημερινό τουρνουά είναι το προοίμιο της δράσης του Σκακιστικού Ομίλου Θάσου, ο οποίος σε λίγες μέρες θα αποτελεί γεγονός. Από το πολύ καλό επίπεδο σκακιστών διακρίθηκαν: Τσεβρεμές Γιάννης, Οικονομίδης Θοδωρής, Χρυσάφης Κώστας.

Διαβάστε επίσης