• 4 Μαΐου 2024,

Γιάννης Αγγελίδης: «Απόλυτα ικανοποιητική η πορεία της Αναγέννησης Λιμεναρίων στο πρωτάθλημα που πέρασε»

 Γιάννης Αγγελίδης: «Απόλυτα ικανοποιητική η πορεία της Αναγέννησης Λιμεναρίων στο πρωτάθλημα που πέρασε»

Συνέντευξη για την πορεία της Αναγέννησης Λιμεναρίων στο πρωτάθλημα που μας πέρασε παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, ο Γιάννης Αγγελίδης ο οποίος και πάλι ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Α` κατηγορίας.

Ο Αγγελίδης αναφέρθηκε ακόμη  στην επόμενη μέρα για τη δική του παρουσία στην ομάδα της Θάσου αλλά και για την αποχώρηση του Τάσου Τσαπανίδη από τον πάγκο των Λιμεναρίων.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως ήταν η πορεία της Αναγέννησης Λιμεναρίων στο φετινό πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας;

Απ: Η πορεία μας στο φετινό πρωτάθλημα ήταν απόλυτα ικανοποιητική βάση των στόχων και της λειτουργίας της ομάδας μας. Μας στεναχώρησε ο αποκλεισμός στο θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, γιατί μπορούσαμε να πάμε πολύ ψηλά όπως πράττουμε τα 3 τελευταία χρόνια όμως στο ποδόσφαιρο για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Ερ: Σας ικανοποιεί εν ολίγοις η 3η θέση στο πρωτάθλημα;

Απ: Η 3η θέση εμένα προσωπικά δεν με ικανοποιεί γιατί από μικρός έχω νοοτροπία νικητή και μάχομαι για το καλύτερο δηλαδή την 1η θέση. Βέβαια όπως προανέφερα βάση στόχων και λειτουργίας της ομάδας, όλοι οι παίκτες, το προπονητικό τιμ και η διοίκηση δώσανε το καλύτερο που μπορούσανε.

Ερ: Θα μπορούσατε με κάποιες άλλες προϋποθέσεις να χτυπήσετε και την 1η θέση;

Απ: Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα από την 3η θέση και να χτυπήσουμε την πρωτιά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αλλά μερικοί τραυματισμοί και η δυσκολία του νησιού να βγει ένα εβδομαδιαίο σωστό πρόγραμμα προπονήσεων στάθηκαν απέναντι μας.  Σταθήκαμε όμως άξιοι πάνω σε αυτές τις δυσκολίες. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ερ: Πως ήταν γενικά το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας τη σεζόν που μας πέρασε;

Απ: Νομίζω ότι το τοπικό πρωτάθλημα της Καβάλας έχει να προσφέρει όλα τα ιδανικά(θέαμα, πάθος, οργάνωση) και είναι τυχερός ο φίλαθλος κόσμος που βλέπει όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε αυτό. Βέβαια να σταθώ και στους παράγοντες των ομάδων που θυσιάζουν άπλετο χρόνο και χρήμα για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη λιγότερο αν προστεθούν και λίγες ακόμη λεπτομέρειες από τη διοργανώτρια αρχή θα γίνει ακόμη καλύτερο (π.χ. ορισμός της τελευταίας την ίδια ώρα και μέρα για το πρεστίζ του πρωταθλήματος).

 Ερ: Δίκαιος πρωταθλητής ο Βύρωνας;

Απ: Στο φετινό πρωτάθλημα υπήρχαν 7-8 ομάδες που είχαν το ίδιο περίπου αγωνιστικό επίπεδο. Επίσης οι υπόλοιπες ομάδες που έδιναν τη μάχη για την παραμονής και ήταν πολύ δύσκολο να τις κερδίσεις.

Έπρεπε να προσπαθήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι βάση της εικόνας του πρωταθλήματος ο Βύρωνας επάξια αναδείχθηκε πρωταθλητής. Επίσης θέλω να σταθώ στο ήθος και στο επίπεδο όλων των ποδοσφαιριστών που ήμασταν αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και μετά γινόμασταν φίλοι σχολιάζοντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλον. Έτσι πρέπει να είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ερ: Πόσο θα επηρεάσει την Αναγέννηση Λιμεναρίων η αποχώρηση του Τάσου Τσαπανίδη από τον πάγκο της ομάδας;

Απ: Η αποχώρηση του Τάσου Τσαπανίδη θα επηρεάσει θετικά. Ήταν αυτός που έβαλε μαζί με τη διοίκηση και τους παίκτες τα θεμέλια για ένα σωστό τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας.

Νομίζω ότι ο κύκλος του στην ομάδα μας έκλεισε με ένα απόλυτα θετικό πρόσημο με πολλές κατακτήσεις είτε ομαδικές, είτε ατομικές αλλά και θεσμικές για το σύλλογο. Η συνεργασία μαζί του ήταν άψογη όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για τις συμβουλές του, οι οποίες ήταν για μένα και είναι πολύ χρήσιμες.

Ερ: Το πρωτάθλημα φαίνεται ότι την επόμενη σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολο με ΜΑ Ορφανίου και Νέστο που υποβιβάστηκαν από τη Γ` Εθνική.

Απ: Θεωρώ ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων 30 χρόνων. Τα Λιμενάρια όπως και κάθε ομάδα του τοπικού ποδοσφαίρου πρέπει να δίνει βάση στην Ακαδημία της, για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

Πρέπει να δοθεί εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά αλλά και χρόνος συμμετοχής συν την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών για την επίτευξη των στόχων που θα υπάρχουν στην ομάδα των Λιμεναρίων. Βέβαια θα ήθελα μια ομάδα στο νησί, έστω στη νότια Θάσο με παίκτες γηγενείς και με ελάχιστες προσθέσεις, δίνοντας μεγάλη βάση στην Ακαδημία του συλλόγου. Μια ομάδα ισχυρή σε όλους τους τομείς.

Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε όλες τις κινήσεις των ομάδων το καλοκαίρι και μετά θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Πάντως προβλέπεται βάση ονομάτων ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση.

Ερ: Συνεχίζεις στην Αναγέννηση Λιμεναρίων και τη νέα σεζόν;

Απ: Τώρα δεν μπορώ να πω ότι θα παραμείνω ή όχι. Περιμένω το συμβούλιο της ομάδας μου και την απόφαση του προέδρου Κώστα Βερτζαμάνη. Πάντα η Αναγέννηση Λιμεναρίων έχει τον πρώτο λόγο.

Έχω να παίξω ακόμη 1-2 χρόνια και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι ώστε η ομάδα στην οποία θα ανήκω να κατακτήσει ότι τρόπαιο μπορεί να πάρει, μέχρι να ασχοληθώ αποκλειστικά με το κομμάτι της προπονητικής στο οποίο ήδη δουλεύω και μορφώνομαι.

Θα συνεχίσω να δουλεύω για να βρίσκομαι στην ελίτ των ποδοσφαιριστών του νομού μας και ευελπιστώ να είμαι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος του χρόνου.  Τώρα που ολοκληρώθηκε η χρονιά θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας μου, τον καθένα ξεχωριστά, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και όλους τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και του νομού.

Ακόμη τους διαιτητές, τη διοργανώτρια αρχή και όλους εσάς τους ανθρώπους των ΜΜΕ που βοηθάτε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και καλό καλοκαίρι από την όμορφη Θάσο μας.

Διαβάστε επίσης