Πρωτιές για το Ωδείο «Νεάπολις» στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2022

 Πρωτιές για το Ωδείο «Νεάπολις» στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2022

Από τις 27 ως και τις 30 Απριλίου διεξήχθη στην Κομοτηνή το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2022.

Για τέσσερις ημέρες οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ξεχωριστές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, διαλέξεις και σεμινάρια από καταξιωμένους κιθαριστές παγκοσμίου φήμης με αποκορύφωμα το μουσικό διαγωνισμό στις 30 Απριλίου στο «Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ν. Παπανικολάου».

Όσον αφορά στο Ωδείο «Νεάπολις», ο εννιάχρονος μαθητής Στράτος Δέλιος, μαθητής κλασικής κιθάρας στην τάξη του Τάσου Δέλιου, απέσπασε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία του- έως 11 ετών-, το οποίο μοιράστηκε με τον εντεκάχρονο Νedelin Chernev από τη Βουλγαρία.

Η δεύτερη πρωτιά ήρθε με την μαθήτρια του Πασχάλη Κιούπκιολη, Ιωάννα Βαΐτση, η οποία απέσπασε το Α’ Βραβείο  στην κατηγορία της –έως 17 ετών-.

Συγχαρητήρια αξίζουν οι καθηγητές Τάσος Δέλιος και Πασχάλης  Κιούπκιολης για το ζήλο και την αγάπη τους στο αντικείμενο και στην εκπαίδευση γενικότερα, αλλά και οι  μαθητές Στράτος Δέλιος και Ιωάννα Βαΐτση για τις επιτυχίες τους  στον διαγωνισμό του Φεστιβάλ.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, οι οποίοι αντεπεξήλθαν στις δύσκολες συνθήκες και έδωσαν ξανά πνοή -μετά από παύση δύο ετών- σε αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό για την ακριτική Κομοτηνή.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Κρίστοφερ Μπάκα

Η Διευθύντρια: Ελένη Πατσιά- Παυλίδη.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης