Γιάννης Αντωνιάδης: «Η Καβάλα έχει καλό προπονητή, έχω ακόμη πολλούς φίλους στις Σέρρες»    

 Γιάννης Αντωνιάδης: «Η Καβάλα έχει καλό προπονητή, έχω ακόμη πολλούς φίλους στις Σέρρες»    

Δηλώσεις στην αθλητική εκπομπή του Βασίλη Αναστασιάδη στην ΕΡΑ Σερρών έκανε ο παλαίμαχος άσος του ΑΟΚ,  Γιάννης Αντωνιάδης.

Μίλησε για την παρουσία του στην ομάδα των Σερρών πριν πολλά χρόνια και το λόγο που είχε αφήσει τότε τον ΑΟΚ.  Για το Κυριακάτικο παιχνίδι εκ των πραγμάτων δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες ενώ χαρακτήρισε καλό προπονητή τον Κώστα Ανυφαντάκη.

Αναλυτικά τόνισε μεταξύ των άλλων: «Είχε τότε μεγάλους παίκτες ο Πανσερραϊκός όταν εγώ ήρθα μεταγραφή από τον ΑΟΚ. Είχε Αναστασιάδη, είχε Δημητρίου, είχε Αϊβαζίδη, είχε Πάντσιο, είχε πολλούς.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω της δωροδοκίας το οποίο εμένα με κατέστρεψε. Όποιος καταγγέλλει δωροδοκία στην Ελλάδα καταστρέφεται. Έκανα 5 χρόνια να ξεμπερδέψω με την υπόθεση, πήγαινα στα δικαστήρια συνέχεια. Επηρέασε την καριέρα μου πάρα πολύ.

Εγώ έπαιξα 22 παιχνίδια στον Πανσερραϊκό. Υπάρχουν παιδιά που έχουν αγωνιστεί σε πολλά περισσότερα, αυτοί είναι οι μεγάλοι παίκτες της ομάδας. Το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξα ήταν το Πανσερραϊκός- Παναθηναϊκός 0-1, ήταν το πρώτο μου.

Ο Ταμπόρσκι δε με χρησιμοποιούσε, είχε ένα Τσέχο παίκτη που παίζαμε μαζί στην ίδια θέση. Μετά όμως δεν μπορούσε με βγάλει από την ενδεκάδα γιατί δεχόταν κριτική από τους δημοσιογράφους γιατί δεν έπαιζα στο αρχικό σχήμα.

Στην Καβάλα έπαιξα καλύτερα παιχνίδια. Στον Πανσερραϊκό πέρασα πολύ καλά. Οι Σερραίοι, οι φίλαθλοι, οι παίκτες με φερθήκανε πολύ καλά. Εκεί έχω μόνο φίλους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το 1,5 χρόνο που ήμουν στις Σέρρες.

Ακόμη διατηρώ φιλίες.

Εγώ στην Καβάλα με τον Βασίλη Δανιήλ έπαιζα σέντερ φορ. Αγαπούσα πολύ την Καβάλα, δε θα ερχόμουν στον Πανσερραϊκό. Δεν ήθελα να φύγω, είχαμε συμφωνήσει με τον ΑΟΚ αλλά είχα μαλώσει με τον Μαντζουράκη.

Αυτός έμεινε και τη νέα χρονιά και εγώ είπα τότε στον πρόεδρο ότι θα φύγω. Είχα την πρόταση από τον Πανσερραϊκό και είπα ότι αφού έμεινε ο Μαντζουράκης, πρέπει να φύγω εγώ.

Στην αρχή με πήρανε τηλέφωνο και μου είχανε πει ότι ενδιαφέρεται ο Περτσινίδης για μένα. Τους είπα να το αφήσουν, θα μείνω στην Καβάλα. 

Ο Περτσινίδης αγαπούσε πολύ τον Πανσερραϊκό. Δεν με άφηνε να φύγω στην Καβάλα εκείνη την ημέρα της μεταγραφής. Η συμφωνία έκλεισε τις 3 τα μεσάνυχτα. 

Εγώ έλεγα ότι θα έρθω αύριο αλλά ξέρανε αυτοί ότι αν φύγω δεν θα ξαναγυρίσω πίσω. 

Πέρασα πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος απ` όλους τους Σερραίους.  Από τους φιλάθλους, από τους δημοσιογράφους, απ` όλους.

Εγώ  ήμουν πολύ «δεμένος» με τον Πάντσιο.  Αδικημένο παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας.

Μετά έπαιξα άλλα 5 χρόνια στην Καβάλα.

Για το Κυριακάτικο παιχνίδι δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Δε ξέρω τις ομάδες. Με την πανδημία δεν ήξερα μάλιστα ότι παίζουν μαζί την 1η αγωνιστική.

Οι δυο ομάδες είναι ταλαιπωρημένες. Έχουν να παίξουν πολύ καιρό.

Η Καβάλα έχει καλό προπονητή. Εγώ είχα παίξει πολλά παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στα γειτονικά ντέρμπι παίζει ρόλο η ικανότητα όπως βέβαια και σε όλα τα ματς. Όσο ψυχή και να έχεις, πρέπει να παίζεις καλή μπάλα.

Αν δεν παίζεις καλά δεν μπορεί να καταφέρεις τίποτα. Τώρα το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Εμείς τότε παίζαμε πιο πολύ μπάλα , τώρα παίζουν ρόλο η ταχύτητα, ο σωματότυπος, η δύναμη, η αντοχή.

Αν έχεις ταχύτητα μπορείς να παίξεις μπάλα, τότε σε έστελναν στο Στίβο.

Ο Χατζηπαναγής ξεχώριζε τότε ενώ κύριοι και μεγάλοι ποδοσφαιριστές ήταν ο Μαύρος και ο Σαραβάκος. Αυτούς εκτιμάω σε μεγάλο βαθμό. 

Μετά την υπόθεση δωροδοκίας όπου έκανα αυτό που έπρεπε και έχω ήσυχη την συνείδηση μου αφού ήξερε η διοίκηση από την πρώτη στιγμή τα πάντα, δεν μπορούσα να πάω σε μεγάλη ομάδα. Δεν έψαξα βέβαια να πάω πουθενά.

Ήμουν ήδη 23-24 χρονών και προτίμησα να γυρίσω στην Καβάλα την οποία αγαπούσα»

Διαβάστε επίσης