Κώστας Ανυφαντάκης: «Υπάρχει υγεία στην ομάδα με Καβαλιώτικα παιδιά»    

 Κώστας Ανυφαντάκης: «Υπάρχει υγεία στην ομάδα με Καβαλιώτικα παιδιά»    

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής του ΑΟΚ, Κώστας Ανυφαντάκης.

Αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητας του ΑΟΚ ενόψει του πρωταθλήματος αλλά και στο προφίλ του ρόστερ, στις φιλοδοξίες και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες λόγω της μεγάλης αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά  η συνέντευξη.

Ερ: Πόσο έτοιμος είναι ο ΑΟΚ λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της FL;

Απ: Είμαστε αισιόδοξοι αλλά όσον αφορά την ετοιμότητα θεωρώ ότι όλες οι ομάδες θα έχουνε δυσκολίες λόγω των συνθηκών που επικρατούν φέτος. Παρά ταύτα εμείς είμαστε σε ένα καλό επίπεδο με τη δουλειά που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες και πιστεύω ότι θα μπούμε καλά στο πρωτάθλημα.

Ερ: Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Δεν υπάρχουν παιχνίδια στα πόδια των ομάδων.

Απ: Σίγουρα η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ανήκει σε όλες τις ομάδες. Θεωρώ ότι θα μπούμε καλά στα παιχνίδια και θα τον αποκτήσουμε μέσα από τα πρώτα παιχνίδια που θα δώσουμε.

Ερ: Το προφίλ της ομάδας πως είναι; Υπάρχουν σίγουρα πολλά νέα παιδιά και μάλιστα μέσα από την Καβάλα.

Απ: Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι για την επόμενη μέρα  πολύ ενθαρρυντικό όπως βέβαια και για το παρόν. Υπάρχουν παιδιά μέσα από την Καβάλα τα οποία έχουν ικανότητες που σημαίνει ότι μπορεί να είναι η βάση για τα επόμενα χρόνια.

Το προφίλ της ομάδας μας, είναι νέα παιδιά με κίνητρο και φιλοδοξίες.

Υπάρχουν και αρκετά παιδιά που είναι εκτός Καβάλας αλλά θεωρούμε ότι ταιριάζουν με τη φιλοσοφία μας και σε αυτό το προφίλ που σας περιέγραψα παραπάνω.

Τους εμπιστευόμαστε, δουλεύουμε σε καθημερινή βάση και περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ερ: Τα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη θα φέρει κούραση οπότε χρειάζεται ένα βαθύ ρόστερ.

Απ: Θα χρειαστεί μια σωστή διαχείριση των παιχνιδιών. Σίγουρα θα χρειαστούν αριθμητικά αρκετοί ποδοσφαιριστές. Θα δημιουργηθούν θέματα αλλά εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε. Και με το ρόστερ που διαθέτουμε αλλά πολύ περισσότερο από το πώς θα παίζουμε.

Ερ: Είναι ένα πρωτάθλημα μάλλον προς το άγνωστο.

Καμία ομάδα δεν ξέρει την άλλη. Δεν έχουν γίνει φιλικά, η κατηγορία έχει να παίξει πάνω από ένα χρόνο.

Απ: Έχει πολλές δυσκολίες το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όλες οι ομάδες προέρχονται από μεγάλη αποχή. Μας λείπει όπως τονίσαμε και πριν ο αγωνιστικός ρυθμός. Γνωρίζουμε τα ρόστερ των ομάδων αλλά δεν τις έχουμε δει. Δεν έχουμε δει τις ομάδες για να τις αναλύσουμε. Αυτό μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι αυτή. Όμως με τη δουλειά, με εμπιστοσύνη, με πίστη, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Ερ: Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ούτε για φαβορί, ούτε για ομάδες αδύναμες.

Απ: Μπορούμε να μιλήσουμε για ομάδες που έχουν τη δικιά τους οντότητα και ιστορία στο χώρο όπως είναι ο ΑΟΚ, όπως είναι η Βέροια, όπως είναι ο Πανσερραϊκός αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου.  Αγωνιστικά όμως δεν μπορούμε να μιλήσομε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε εικόνα, δεν ξέρουμε πως θα έρθουν μπροστά μας.

Ερ: Χωρίς κόσμο θα είναι μια κρύα παράσταση.

Απ: Θα είναι. Η αλήθεια είναι αυτή. Εμείς οφείλουμε να ξεπεράσουμε και αυτό.

Να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και χωρίς κόσμο.

Ερ: Όλους αυτούς τους μήνες με όλα αυτά τα προβλήματα της πανδημίας φάνηκε και η σοβαρότητα της διοίκησης η οποία ήταν κοντά στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ ενώ φρόντισε πολύ γρήγορα και για την αδειοδότηση.

Απ: Αυτό που θέλω να καταθέσω και αυτό είναι η πραγματικότητα είναι ότι η Καβάλα πρέπει να αισθάνεται πάρα πολύ καλά με την ομάδα.

Στην διοίκηση συμμετέχουν Καβαλιώτες της διπλανής πόρτας που προσφέρουν στην ομάδα από το υστέρημα τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές που δεν υπάρχουν έσοδα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν όραμα για τον ΑΟΚ και την πόλη και θέλουν να προχωρήσει μπροστά. Προσπαθούνε και μας προσφέρουν ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον.

Προσπαθούν με τις εγκαταστάσεις, την οργάνωση, την οικονομική υγεία που δε τη συναντάμε πουθενά να βοηθήσουν την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Ο ΑΟΚ είναι ευτυχής που έχει διοίκηση με αυτούς τους ανθρώπους. Στο προπονητικό τιμ όλα τα παιδιά εκτός από μένα είναι Καβαλιώτες οι οποίοι είναι παιδιά με αξία, αγαπάνε την ομάδα και δουλεύουνε πάρα πολύ.

Έχει τους παίκτες τους Καβαλιώτες και αυτό όπως είπα πριν λέει πολλά. Είναι τρία πράγματα πολύ σημαντικά και πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την εβδομάδα.

Ερ: Τι εύχεται ο κόουτς Ανυφαντάκης για το νέο πρωτάθλημα;

Απ: Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ελπίζω και εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς.

Να είναι η υγεία κυρίαρχη για όλους μέσα στις δύσκολη εποχή της πανδημίας που ζούμε όλοι μας. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίζει καλά σε κάθε παιχνίδι και θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση.  Να μπορούμε να στοχεύουμε σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε ικανοί να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς.

Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας.

Ερ: Το πιστεύετε; Θέλετε τη διάκριση σε υψηλές θέσεις;

Απ: Υπάρχει πίστη σε αυτή την ομάδα. Αυτό είναι σίγουρο. Πίστη στα παιδιά, πίστη στους ανθρώπους που είναι στην ομάδα.

Χωρίς πολλά λόγια να μπούμε να παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι και να συνεχίσουμε.

Διαβάστε επίσης