• 19 Απριλίου 2024,

Γιάννης Εριφυλλίδης: Είμαι τελείως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος

 Γιάννης Εριφυλλίδης: Είμαι τελείως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος

Σύνθημα έναρξης του ουσιαστικού του προεκλογικού αγώνα, με στόχο τη νίκη στις δημοτικές εκλογές και στο Δήμο Καβάλας, δίνει ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

Σχολιάζει αυτά που έγιναν στην προηγούμενη περίοδο, την προεκλογική για τις εθνικές εκλογές. Μιλά για τη στάση που ο ίδιος κράτησε. Για τις επόμενες του ενέργειες και δράσεις. Επιμένει ότι είναι τελείως και πραγματικά ένας ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας.

Η συνέντευξη

Ερ: Σιγά- σιγά επανέρχονται και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Τα βασικά με τις εθνικές εκλογές έχουν τελειώσει.

Απ: Και εμείς είχαμε κάνει μια μικρή παύση της προεκλογικής μας δραστηριότητας. Ήταν κάτι φυσιολογικό γιατί ο κόσμος ενδιαφερόταν αποκλειστικά και μόνο για τις βουλευτικές εκλογές. Επομένως την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε και πάλι. Ανακοινώσεις υποψηφίων, κατάρτιση του προγράμματος μας με περαιτέρω λεπτομέρειες, εξορμήσεις στα χωριά. Έχουμε επιστρέψει και εμείς στη δική μας προεκλογική δραστηριότητα.

Ερ: Αν πάντως ισχύσουν αυτά που είδαμε στις εθνικές εκλογές και στις τοπικές, ο κόσμος δεν πολύ ενδιαφέρεται και δεν πολύ συμμετέχει. Αν και δεν είναι το ίδιο πράγμα οι εθνικές με τις τοπικές εκλογές.

Απ: Δεν είναι το ίδιο. Θεωρώ ότι στις δημοτικές υπάρχει ένα διαφορετικό ενδιαφέρον διότι εμπλέκονται και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι. Είναι πάρα  πολλοί υποψήφιοι, όχι μόνο Δήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι. Είναι ένα διαφορετικό κλίμα.  Νομίζω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον. Ο κόσμος θέλει να αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την τύχη της πόλης, του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ερ: Αν και όλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και όχι μόνο στην Καβάλα, προβάλλουν το «ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος», σίγουρα για τις δημοτικές εκλογές παίζει ρόλο η μεγάλη άνοδος της Ν. Δ και η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απ: Είναι ένας παράγοντας τον οποίο νομίζω όλοι οι υποψήφιοι τον λαμβάνουν υπόψη. Εγώ πάντως ήμουν, είμαι και θα είμαι ανεξάρτητος. Δεν περιμένω όπως πολλοί άλλοι υποψήφιοι διακαώς το χρίσμα από κάποιο κόμμα. Αυτό εγώ το θεωρώ τελείως ξεπερασμένο. Ασφαλώς και απευθύνομαι σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Αλλά δεν «κρέμομαι» από την στήριξη κανενός κόμματος.

Ερ: Σας είδαμε πάντως σε αρκετές εκδηλώσεις κομμάτων όπως στην ομιλία του Τσίπρα αλλά και σε ομιλίες υποψηφίων βουλευτών όπως του Λεωνίδα Παππά και της Τάνιας Ελευθεριάδου.

Απ: Και της Τάνιας Ελευθεριάδου και του Λεωνίδα Παππά και της Ειρήνης Βρανά και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Όπου με κάλεσαν πήγα. Μην ξεχνάτε ότι έχω και προσωπικές σχέσεις πάρα πολύ καλές με υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων. Υπάρχει και η επόμενη μέρα. Εάν εκλεγώ Δήμαρχος Καβάλας θα επιχειρήσω να συνεργαστώ με τους βουλευτές, ενδεχομένως με υπουργούς όλων των κομμάτων, με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης. Επομένως ήταν μια συνειδητή επιλογή να πάω σε όλες τις εκδηλώσεις. Όπου προσκλήθηκα πήγα και παρακολούθησα με ενδιαφέρον.

Ερ: Αυτό το πράγμα βέβαια παλαιότερα δεν ήταν έτσι. Τις προηγούμενες δεκαετίες κάθε άνθρωπος όχι μόνο ένας υποψήφιος, πήγαινε εκεί που θα ψήφιζε, εκεί που υποστήριζε.

Απ: Ακριβώς, αυτό είναι μια διαφορετική προσέγγιση αλλά για μένα ήταν πιο εύκολο διότι δεν είμαι μέλος κάποιου κόμματος. Υπήρξα στο παρελθόν για κάποιους μήνες, μέλος και υποψήφιος βουλευτής στο «Ποτάμι» το οποίο πλέον δεν υπάρχει. Είναι ένα κόμμα που ανήκει στην ιστορία. Η δική μου περίπτωση νομίζω ότι είναι διαφορετική από κάποιους άλλους υποψήφιους οι οποίοι είναι μέλη ενός κόμματος συγκεκριμένου αλλά τους έβλεπες και σε άλλες προεκλογικές εκδηλώσεις υποψηφίων βουλευτών άλλων κομμάτων. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό, είναι ένα σκαλί παραπάνω απ` αυτό που περιγράφω. Εγώ είμαι τελείως ανεξάρτητος, οπότε πήγα όπου με κάλεσαν.

Ερ: Τι να περιμένουμε τώρα; Σίγουρα έχετε καταστρώσει ένα σχέδιο επομένων προεκλογικών κινήσεων και σίγουρα αυτό επηρεάζεται από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά ο καιρός έφτασε.

Απ: Δεν λαμβάνω υπόψη τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όταν λέω αυτό, τι εννοώ; Φυσικά τις λαμβάνω υπόψη ως πολίτης της χώρας που ενδιαφέρομαι για το μέλλον της χώρα μου αλλά σαν υποψήφιος Δήμαρχος δεν με επηρεάζουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Κάναμε υπομονή για να περάσει η προηγούμενη Κυριακή. Να ψηφίσει ο κόσμος για τις βουλευτικές εκλογές. Νομίζω ότι εκφράστηκε ο κόσμος για το τι ήθελε και τι δεν ήθελε. Από εδώ και στο εξής προχωράμε χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης