Γιάννης Γκιόκας στους 93,7: « Στόχος του Ηρακλή η αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα»

 Γιάννης Γκιόκας στους 93,7: « Στόχος του Ηρακλή η αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στους 93,7 ο νέος προπονητής του Ηρακλή Καβάλας Γιάννης Γκιόκας. Αναφέρθηκε στις σκέψεις που υπάρχουν για την αναδιοργάνωση του ιστορικού συλλόγου. Παράλληλα μίλησε και για την πρόσφατη θητεία του στη Δόξα Δράμας ως συνεργάτης του Άγγελου Διγκόζη ενώ έκανε μια σύγκριση του ΑΟΚ με Ψωμιάδη(συνεργάτης του Παπακώστα στο προπονητικό τιμ) και στη Δόξα του Γιάννη Μπύρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και η Δόξα δεν πήγε καλά στην αρχή κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση σου απο το στρατόπεδο της γειτονικής ομάδας μαζί με τον Άγγελο Διγκόζη;

Απάντηση: Ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε την τελευταία στιγμή. Δεν ξέραμε αρχικά σε ποια κατηγορία θα παίξουμε και κάναμε ένα προγραμματισμό για τη Γ` Εθνική. Στην πορεία ετοιμαστήκαμε για τα μπαράζ που τελικά δεν παίξαμε.  Άλλαξε όμως η πορεία της προετοιμασίας. Αναγκαστήκαμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου όπου οριστικοποιήθηκε ότι θα παίξουμε στη Β` Εθνική, να κάνουμε σχεδιασμό για αυτή την κατηγορία. Ηταν δύσκολο να βρεθούν οι παίκτες που θέλαμε. Δεν είχαμε πολλές επιλογές. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε παίκτες που ήταν ελεύθεροι. Μέσα σε 20 μέρες έπρεπε να δημιουργηθεί μια ομάδα από την αρχή και να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Όλο αυτό δημιούργησε δυσκολίες. Αλλάξαμε σχεδιασμό 3 η 4 φορές την περίοδο της προετοιμασίας.   Σχεδιασμό όσον αφορά και την προπόνηση αλλά και το ρόστερ της ομάδας.

Ερώτηση: Καλή εμπειρία που συνεργάστηκε με τον κ. Μπύρο;

Απάντηση:  Ο Γιάννης Μπύρος είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να μείνει στο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν δυσκολίες όλη τη χρονιά όπως και πέρσι. Είναι προς όφελος όλων μας που ασχολούμαστε στο ποδόσφαιρο να παραμείνει στο ποδόσφαιρο.

Ερώτηση: Είναι έκπληξη που θα συνεργαστείς με τον Ηρακλή Καβάλας;

Απάντηση:  Ο Ηρακλής είναι μια πολύ ιστορική ομάδα. Εγώ τη θεωρώ ομάδα της Α` κατηγορίας. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι του Ηρακλή και το πλάνο που με ανέλυσαν έτσι όπως του έχουν σχεδιάσει  ήταν μια πρόκληση για μένα.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που προχωρήσαμε τη συνεργασία. Συν ότι τα μέλη της διοίκησης θεωρώ ότι είναι ο καθένας επιτυχημένος στον τομέα του.

Κάποιοι από αυτούς έχουν μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο ως παράγοντες.  Έχουν φέρει κοντά και τα μέλη της παλιάς διοίκησης. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό.  Κάπως έτσι με πείσανε να συνεργαστώ μαζί τους.

Ερώτηση: Πως θα είναι ο Ηρακλής στη Β` κατηγορία; Μια ομάδα με νέα παιδιά συν ορισμένους έμπειρους;

Απάντηση: Βασικός στόχος μας, τα πλάνο μας είναι να αναδιοργανωθούνε οι Ακαδημίες μας.  Ο βασικός στόχος είναι αυτός έτσι ώστε στην πορεία των χρόνων να μπορέσουμε να ενώσουμε το κομμάτι της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Παιδιά που έχουν τις προδιαγραφές να απορροφούνται από την πρώτη ομάδα.  Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα τώρα στην αρχή με παιδιά που έχουν παίξει στον Ηρακλή, αγαπάνε την ομάδα και μπορούνε να έρθουν να βοηθήσουν συν κάποια νεαρά παιδιά.  Όσο μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κορμό για τα επόμενα χρόνια.

Ερώτηση: Παράλληλα  όμως πρέπει να είναι και πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Ηρακλή.

Απάντηση:  Η ιστορία της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί. Δεν το συζητάμε. Αρχικά όμως εμείς κοιτάζουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα από το μηδέν.  Η ομάδα δεν έχει ούτε ένα δελτίο αν εξαιρέσουμε τα παιδιά που είναι στο εφηβικό.  Μόλις δημιουργήσουμε την ομάδα θα θέσουμε τους στόχους για τη νέα χρονιά.   Από τη στιγμή που θέλουμε να φτιάξουμε τις υποδομές, την Ακαδημία, ο στόχος δεν είναι μόνο για ένα χρόνο.

Στόχος είναι το πλάνο να κρατήσει παραπάνω. Απλά τώρα μιλάμε για τον αρχικό στόχο.

Ερώτηση:  Εσύ πάντως έχει εμπειρίες στο Ερασιτεχνικό της Καβάλας περισσότερο με την ΑΕΚ και λιγότερο με το Παγγαίο.

Απάντηση: Σίγουρα γνωρίζω τώρα  το τοπικό ποδόσφαιρο και θα μπορέσω πιο γρήγορα να προσαρμοστώ στις ανάγκες του πρωταθλήματος.

Ερώτηση: Κάνε μας μια σύγκριση του ΑΟΚ με Ψωμιάδη και της Δόξας Δράμας με Μπύρο.

Απάντηση:  Τότε το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό. Την εποχή που ήταν ο Ψωμιάδης στον ΑΟΚ ήταν διαφορετικό το επίπεδο των ομάδων που αντιμετωπίζαμε. Ο ΑΟΚ για να ανταποκριθεί έπρεπε να πάρει πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτή την εποχή και λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί δεν έρχονται και τόσο καλοί ξένοι ποδοσφαιριστές για να ανεβάσουνε το επίπεδο του πρωταθλήματος. Η Δόξα έχει έναν άνθρωπο που  έχει  την οικονομική επιφάνεια αλλά κυρίως έχει όραμα. Θέλει να ανέβει η ομάδα κατηγορία αλλά και με την οικονομική φερεγγυότητα που έχει μπορεί να προσελκύσει καλούς ποδοσφαιριστές.  Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα που μπορούν να το κάνουν αυτό.  Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πριν πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο ενώ ο Γιάννης Μπύρος ασχολείται με το ποδόσφαιρο στα τελευταία 2-3 χρόνια.

Σίγουρα όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι στο χέρι του από εδώ και πέρα να προσπαθήσει να κάνει κάτι καλύτερο.

Ο ΑΟΚ είχε έναν έμπειρο παράγοντα και η ομάδα ήταν καλύτερη προετοιμασμένη. Είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Ερώτηση:  Ηταν μεγάλο πλήγμα που ο Ηρακλής Καβάλας δε συμμετείχε στην Α` κατηγορία, πρέπει να βρει τη χαμένη του αίγλη.

Απάντηση: Σίγουρα. Δεν γνωρίζω τι έγινε την προηγούμενη χρονιά αλλά σίγουρα ήταν δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Οι άνθρωποι που είναι τώρα στη διοίκηση πρώτα απ` όλα είναι Ηρακλής. Παλεύουν γι` αυτό. Αυτό είναι το θετικό. Έχουν μεγάλη διάθεση να προσπαθήσουν να χτίσουν την ομάδα από την αρχή σε πολύ καλές βάσεις.  Αυτό είναι το σημαντικό. Η ομάδα να γίνει βιώσιμη σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο. Να μην υπάρχει πρόβλημα. Εχει προβάδισμα αφού ο Ηρακλής  έχει  πολλά παιδιά στις υποδομές οπότε μπορεί να τροφοδοτεί και τη μεγάλη ομάδα.

Επίσης υπάρχει και το προπονητικό κέντρο όπου γίνονται εργασίες για να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος.

Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως έδρα τουλάχιστον προς το παρόν.   Αν γίνουν κάποια έργα επιπλέον ίσως αργότερα το σκεφτούμε να το έχουμε και ως έδρα στο πρωτάθλημα.

Ερώτηση: Ξεκινάς μια νέα προσπάθεια.

Απάντηση: Για μένα είναι πρόκληση αλλά είναι και κάτι που γίνεται από την αρχή οπότε μπορώ να βοηθήσω με τις γνώσεις μου και την εμπειρία που έχω για κάτι καλό.

 

Διαβάστε επίσης