• 28 Μαρτίου 2024,

Γιάννης Πασχαλίδης για τα διόδια: «Η επίμαχη Κ.Υ.Α. για τα διόδια είναι της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου»

 Γιάννης Πασχαλίδης για τα διόδια: «Η επίμαχη Κ.Υ.Α. για τα διόδια είναι της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου»

Σχετικά με την καβαλιώτικη κινητοποίηση της Τετάρτης ενάντια στη λειτουργία των διοδίων ρωτήθηκε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ και απάντησε ότι κατά την άποψή του ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έστειλε το μήνυμά του. Άρα η τοπική πρωτοβουλία ήταν επιτυχημένη.

Στο ερώτημα εάν τα προτεινόμενα διόδια στην παράκαμψη ήταν απόφαση της προηγούμενης κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου ή της παρούσας, ο πρώην βουλευτής σημείωσε: «Διαπίστωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διένειμε φυλλάδιο σύμφωνα με το οποίο φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επρόκειτο για μία κοινή υπουργική απόφαση και όχι για κάποια τροπολογία η οποία ψηφίστηκε από τη βουλή. Τότε όμως που αντιδρούσαμε στη λειτουργία των διοδίων της Μουσθένης, μας είχαν εξηγήσει πως είχαν προαποφασισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Όπως επίσης είχε αποφασισθεί και η λειτουργία επιπλέον διοδίων στην Ασπροβάλτα καθώς και από την πλευρά της Χρυσουπόλεως.

Με την ΚΥΑ του 2014 είχε αποφασισθεί ότι τα διόδια θα ήταν αναλογικά για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ στη συνέχεια θα γίνονταν ηλεκτρονικά. Τα διόδια που επρόκειτο να λειτουργήσουν στη Χρυσούπολη μετακινήθηκαν χωρικά και είναι τα συγκεκριμένα που σήμερα προτείνονται να λειτουργήσουν στην παράκαμψη Καβάλας».

Ρωτήσαμε τον κ. Πασχαλίδη, βασιζόμενος στην εμπειρία του να αποφανθεί εάν είναι εφικτή η αναστολή της λειτουργίας του νέου σταθμού και παρατήρησε: «Η απόφαση βασιζόταν σε μία κοινή υπουργική απόφαση, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς του υπουργούς μπορεί να ακυρώσει την παλιά και να προωθήσει μια νεότερη. Για ποιο λόγο επομένως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μοιράζοντας και τα ανάλογα φυλλάδια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους προηγούμενους κυβερνώντες; Ήταν μια απόφαση την οποία άνετα θα μπορούσα να αλλάξουν και να μη χρειάζεται να συζητούμε καν για το θέμα.

Το ΤΑΙΠΕΔ λόγω των αρμοδιοτήτων που ανέλαβε πρόσφατα προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα. Το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα και για τα επόμενα 99 έτη θα ανήκει στους ξένους, γεγονός που σημαίνει ότι παραχωρήθηκε ο έλεγχός του».

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε τέλος ότι εάν ο ίδιος ήταν βουλευτής ή δήμαρχος δε θα ήταν απαραίτητο να συζητείται καν το θέμα των προτεινόμενων διοδίων. Δε θα γινόταν τα συγκεκριμένα διόδια και στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης