• 17 Μαΐου 2024,

«Γιατί στηρίζω Θόδωρο Μουριάδη», κείμενο του Βασίλη Λιόγκα

 «Γιατί στηρίζω Θόδωρο Μουριάδη», κείμενο του Βασίλη Λιόγκα

Ανάμεσα στα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που ανακοίνωσε προχθές ο Θόδωρος Μουριάδης και αυτό του Βασίλη Λιόγκα.

Ο κ. Λιόγκας τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μακριά από την Καβάλα. Την οποία επισκέπτεται συχνά. Διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

Προχθές με ανάρτηση του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα Μουριάδη:

«Είναι ο μόνος απ’ όλους τους υποψήφιους που συγκεντρώνει (ταυτόχρονα) τρεις αρετές πολύ σημαντικές για μένα: ήθος, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια. Είναι ο μόνος απ’ όσους φιλοδοξούν να διοικήσουν τον δήμο, που βλέπει πιο μακριά από τις δοκιμασμένες και παρωχημένες συνταγές διαχείρισης του χτες, που επαναλαμβάνονται ανιαρά στα δημοσιευμένα προγράμματα, αν και αποτυχημένες και σε βάρος της κοινής ωφέλειας.

Είναι ο μόνος που συνειδητά, ή έστω και διαισθητικά, πιστεύει σε μια έξυπνη, βιώσιμη και ανθεκτική πόλη, αντιμέτωπη με τις σύγχρονες προκλήσεις ραγδαίας αστικοποίησης, αποβιομηχάνισης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Βιώσιμη, με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με όρους οικονομικής ευημερίας των δημοτών, ορθολογικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, και κυρίως με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δημιούργησε έναν γνήσια πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με πολλούς αξιόλογους συμπολίτες. Αναδύεται ένας κόσμος που εμπνέεται από το παρελθόν, επιζητεί την δημιουργία στις νέες συνθήκες και ευελπιστεί ότι δεν θα έχει τη μοίρα του παραμερισμένου επαρχιώτη, αλλά του ισότιμου συνομιλητή στις αποφάσεις για το μέλλον της πόλης.

Αν στηριχτεί σ’ αυτούς και τους εμπνεύσει, μπορεί να ξεκινήσει την αναγέννηση της Καβάλας και να απογειώσει την ανάπτυξή της. Προσωπικά, θα περιοριστώ στην υποστήριξη της προσπάθειάς του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι, χωρίς καμιά φυσική παρουσία και καμιά προσδοκία, παρά μόνο με την απλή συμβολική αναγραφή του ονόματός μου στο ψηφοδέλτιο του Σύγχρονου Δήμου.

Του εύχομαι καθαρή επανεκλογή και θα συνεχίσω να ενεργώ, όπως έκανα πάντα, για το συλλογικό συμφέρον των κατοίκων της Καβάλας».

Διαβάστε επίσης