Γίνεται joker χωρις Batman ;

 Γίνεται joker χωρις Batman ;

Καλά ρε παιδιά γίνεται Joker χωρίς Batman ;

Τόσο πολύ αλλάξανε οι εποχές ;

Στα δικά μας παιδικά χρόνια ο Batman ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Joker είχε δεύτερο ρόλο.

Στην ταινία για την οποία γίνεται πολύς λόγος , κυρίως στην Αμερική, για σκηνές ψυχολογικής βίας ο Joker παίζει μόνος του , είναι μάλιστα ο ήρωας της ταινίας, και δεν υπάρχει Batman.

Επειδή μάλλον κινηματογραφικά ο Batman έχει εξαντληθεί αφού έχουμε δει πάνω απο 100 ταινίες με πρωταγωνιστή τον τύπο με την μαύρη κάπα είπανε οι εταιρίες παραγωγής να εστιάσουν λίγο στον Joker.

Μάλιστα ο ηθοποιός που τον υποδύεται ο Joaquin Phoenix σύμφωνα με τους κριτικούς στην συγκεκριμένη ταινία δίνει τον καλύτερο του ευατό και είναι βέβαια υποψήφιος για οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Το έργο δίχασε γιατί δείχνει πως όλα στην ταινία μπορούν να συμβούν και στην πραγματικότητα ενώ για κάποιους άλλους το Joker είναι μέσα στα πιο must see έργα της τελευταίας δεκαετίας.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία παίζεται αυτή την περίοδο και στον ένα και μοναδικό κινηματογράφο της πόλης μας τον ΑΠΟΛΛΩΝ.

Ακόμα και εμείς οι ελαφρώς μεγαλύτεροι που θέλουμε τελικά να δούμε αν μπορεί να σταθεί o Joker χωρίς τον Batman δεν έχουνμε παρά να πάμε και να την δείμου.

Και αν δεν θέλετε ψυχολιγική βία μπορείτε να επιλέξετε την ταινία “Ενήλικες στην αίθουσα” που αναφέρεται σε εκείνους τις κρίσιμους μήνες και εβδομάδες το καλοκαίρι του 2015 που οδήγησαν τελικά στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital control που  φύγανε από την ζωή μας  , όχι μέτα απο μερικές εβδομάδες , όπως μας λέγανε, αλλα μετά από μερικά χρόνια.

Η ταινία οικειοποιείται απόλυτα την οπτική του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη και αποτυπώνει αρκετά πιστά, σε πραγματολογικό επίπεδο, όλα όσα διημείφθησαν στα γραφεία, στους διαδρόμους και πίσω από τις κλειστές πόρτες ανάμεσα στους ανυποχώρητους δανειστές και τους απελπισμένους οφειλέτες. Τα περισσότερα από όσα ακούμε και βλέπουμε, άλλωστε, έχουν μαγνητοφωνηθεί από τον ίδιο τον Βαρουφάκη, αποτυπώνονται δε με μια καταιγιστική αφήγηση, υποστηριγμένη από ένα στακάτο μοντάζ, που δεν αφήνει ούτε στιγμή την ένταση να ξεθυμάνει.

Επειδή ο καιρός άλλαξε και το σκηνικό έχει γίνει πιο Φθινοπωρινό νομίζω ότι είναι πρέπει για κινηματογράφο.

Έχω την εντύπωση ότι με την προβολή αυτής της ταινίες μπαίνει ένα τέλος στην περίοδο της νευρικότητας , της αντίδρασης της διαμαρτυρίας και της αστάθειας για την χώρα της Ελλάδας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

Καινούγια εβδομάδα και το κοντέρ μηδενίζει.

Πάμε πάλι από την αρχή και πάμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καφέρουμε.

Μετά από κάθε Σαββατοκύριακο οι μηχανές στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης