• 19 Μαΐου 2024,

Γιώργος Αγγελίδης: «Ευλογημένος και υπερήφανος που οδήγησα τον ΑΟΚ στη φετινή χρονιά»

 Γιώργος Αγγελίδης: «Ευλογημένος και υπερήφανος που οδήγησα τον ΑΟΚ στη φετινή χρονιά»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στον Τάσο Πατσίδη, ο προπονητής του ΑΟΚ, Γιώργος Αγγελίδης.

Έκανε την αποτίμηση της χρονιάς χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη την αρχή το καλοκαίρι, όταν η ομάδα έπρεπε να χτιστεί από το μηδέν. Επίσης τόνισε ότι η ομάδα πλήρωσε στη διάρκεια τις πολλές απουσίες που παρουσιάστηκαν λόγω τραυματισμών και τιμωριών, αφού δεν είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα στον οργανισμό, καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Ολοκληρώθηκε η χρονιά. Κάνοντας την αποτίμηση, τι μένει από τον φετινό ΑΟΚ;

Απ: Θεωρώ ότι η αποτίμηση της χρονιάς είναι θετική, γιατί αυτό που μένει για τον ΑΟΚ είναι ένας κορμός ποδοσφαιριστών που μπορεί να χτίσει ο σύλλογος. Το καλοκαίρι όταν ξεκινήσαμε την ομάδα από το μηδέν στα μέσα Αυγούστου, βρήκαμε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν μικροί σε ηλικία που βέβαια είχαν παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική.

Ποδοσφαιριστές φιλόδοξοι, οι οποίοι θέλανε και αυτοί να φτιάξουνε το όνομα τους, μέσα από αυτή την ομάδα. Στόχος μας ήταν μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα κορμό για τα επόμενα χρόνια. Δεν τον είχε αυτόν τον κορμό τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα και σχεδόν έχτιζε από το μηδέν κάθε καλοκαίρι.

Γενικά ο στόχος ήταν μια βιώσιμη ομάδα , να μπορεί να λειτουργεί και να μην έχει προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ ότι αυτό το πέτυχε στο μέγιστο βαθμό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν μπορεί να μην είμαστε ευχαριστημένοι από τη 2η θέση. Έχουμε από τις καλύτερες επιθέσεις σε όλη τη Γ’ Εθνική. Η 2η καλύτερη επίθεση στον 1ο όμιλο.

Παίξαμε παραγωγικό ποδόσφαιρο, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, κάναμε γκολ. Επίσης έχουμε και την 2η καλύτερη άμυνα στον όμιλο μας. Κάποιος που φέτος παρακολούθησε την ομάδα μας, νομίζω ότι περνούσε ένα πολύ όμορφο απόγευμα. Έβλεπε ένα παιχνίδι που είχε πάρα πολλές φάσεις  και γκολ. Αυτός είναι ο δρόμος γενικά για το ποδόσφαιρο, να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα.

Ερ: Θα μπορούσε να είναι και 1ος ο ΑΟΚ στη βαθμολογία;

Απ: Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είναι 1ος βάση της απόδοσης που είχε στα περισσότερα παιχνίδια. Αυτό που μας έλειπε εμάς ήταν ο αριθμός των ποδοσφαιριστών. Όταν είχαμε ελλείψεις από τιμωρίες ή τραυματισμούς, εκεί είχαμε πρόβλημα.

Δεν μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τους ποδοσφαιριστές που έλειπαν. Δυστυχώς ανά τρια-τέσσερα παιχνίδια είχαμε αυτά τα προβλήματα. Όταν ήμασταν πλήρης, ήμασταν κομπλέ, έκανε πολύ όμορφα πράγματα η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Το γήπεδο του ΑΟΚ ήταν κάστρο. Αλλά στην έδρα μας, παίζαμε πάντοτε πλήρης. Οι απουσίες ήταν στα εκτός έδρας.

Ερ: Κάποιες απώλειες βαθμών εκτός έδρας, στέρησαν την ομάδα ίσως και τον τίτλο του πρωταθλητή;

Απ: Ο λόγος είναι αυτός που προανέφερα. Σε εκτός έδρας παιχνίδια, παίζαμε με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Δεν έχω κανένα παράπονο από την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Θέλουν τις ανάσες τους. Πρέπει εκεί να έχεις τους κατάλληλους αντικαταστάτες.

Πολλά παιχνίδια παίζανε κουρασμένοι, στα… κόκκινα. Δίνανε παραπάνω απ` αυτά που μπορούσανε. Πρέπει να έχεις βάθος στην ομάδα για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις όσον αφορά τον πρωταθλητισμό. Αυτό που έκανε η ομάδα στη δεδομένη στιγμή, ήταν το… ταβάνι μας.

Σίγουρα για τον ΑΟΚ δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε εμείς οι Καβαλιώτες. Εμείς έχουμε ζήσει την ομάδα στην Α’ Εθνική. Αν αναλογιστούμε όμως το πώς ήταν η ομάδα το καλοκαίρι, το πώς χτίστηκε και το τι  παρουσίασε, νομίζω ότι δεν περίμενε κανείς αυτό το καλό πρόσωπο που έδειξε.

Ερ: Γενικά ήταν ένα πολύ σκληρό, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο; Οι ισορροπίες ήταν λεπτές ανάμεσα στις ομάδες;

Απ: Νομίζω και από αυτά που άκουγα από συναδέλφους που ήταν περισσότερα χρόνια  από μένα στο χώρο της Γ’ Εθνικής, ότι ήταν φέτος ήταν το πιο ανταγωνιστικό, το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των  τελευταίων ετών. Είχε πολλές καλές ομάδες και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα.

Χάσαμε βαθμούς εμείς και ο Καμπανιακός που τερμάτισε στην 1η θέση από ομάδες οι οποίες υποβιβαστήκανε. Κερδίσαμε τον Καμπανιακό και μετά πήγαμε να παίξουμε με μείον δυο βασικούς στην έδρα του Θερμαϊκού. Αυτό ήταν το δικό μας πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα το συναντούσαμε όλη τη χρονιά. Θα μπορούσαμε να τους είχαμε στον Θερμαϊκό και όχι στο ματς με τον Καμπανιακό στην έδρα μας.

Ερ: Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την προσπάθεια;

Απ: Βασικά νιώθω ευλογημένος και περήφανος που οδήγησα τον ΑΟΚ τη φετινή χρονιά στη Γ’ Εθνική. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ερασιτέχνη που με εμπιστεύθηκε. Ήταν κάτι που το ονειρευόμουνα από μικρός, είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν προπονητής. Δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό χωρίς τη βοήθεια του Νίκου Σουμουλίδη, του Λουκά Τερμετζή αλλά φυσικά και του γενικού αρχηγού της ομάδας Γιώργου Μανάφη.

Αυτοί στεκόταν «κολώνες» δίπλα μου. Είχα τεράστια βοήθεια από αυτούς. Επίσης ο Ερασιτέχνης, η Διοικούσα επιτροπή έδωσαν μεγάλο αγώνα για να μπορέσει να σταθεί αυτή η ομάδα. Όλο το χειμώνα, πάλεψαν να κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Οι χορηγοί μας βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστώ τους γιατρούς της ομάδας: Μιχάλη Σωτηρόπουλο, Θεόδωρο Μήτρα, Γιώργο Τσοχτουρίδη, τον Νίκο Λοΐζο. Όποτε τους χρειαστήκαμε τα γραφεία τους, ήταν σαν το σπίτι μας. Πολύτιμη η βοήθεια τους.

Ευχαριστώ τον κόσμο που μας πίστεψε και ήρθε στο γήπεδο να μας δει. Πιστεύω ότι στο τέλος έμειναν ευχαριστημένοι. Μέσα από τη φετινή πορεία η επόμενη μέρα μπορεί να χτιστεί σε καλύτερες βάσεις. Φυσικά ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όλη τη χρονιά και πιστέψανε σε αυτό το όραμα που είχαμε για το ποδόσφαιρο.

Προσπαθήσανε να εφαρμόσουν 100% αυτά που λέγαμε. Θα ήταν παράλειψη μου, να μην ευχαριστήσω τους φροντιστές της ομάδας. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό,  για να μην μας λείψει το πραγματικό.

Επίσης ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που στηρίξατε την προσπάθεια μας μέσα στη χρονιά, χωρίς πολλά λόγια. Αυτό η στήριξη είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, προκειμένου να πορευτεί με δεδομένο τις δυσκολίες που υπήρχαν.

Ερ: Ήταν σχολείο η φετινή χρονιά για σένα;

Απ: Για μένα ήταν σίγουρα σχολείο. Πιστεύω ακόμη πιο πολύ στον ευατό μου. Ότι μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα στο χώρο. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έκανα μαζί βέβαια με τους συνεργάτες μου και πολύ ευχαριστημένος.

Διαβάστε επίσης