Γιώργος Φιλόσογλου στους 93,7 : « Το νέο «Βερούλειο» θα χρειαστεί 4 μήνες»

 Γιώργος Φιλόσογλου στους 93,7 : « Το νέο «Βερούλειο» θα χρειαστεί 4 μήνες»

Για την παρουσία κολυμβητών στην Καβάλα για προετοιμασία, για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού στην πόλη αλλά και για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο «Βερούλειο» μίλησε χθες το πρωί στους 93,7 ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου.
Αναλυτικά.

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας κολύμβησης αλλά και συλλόγων, στο κλειστό κολυμβητήριο: « Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέλη της Εθνικής ομάδας κολύμβησης με επικεφαλή τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Γέμελο αλλά και με πρωτοκλασάτα ονόματα όπως η Κέλλη Αραούζου, βρίσκονται στην πόλη μας από την προηγούμενη Παρασκευή και ήδη συμμετείχαν και στα ΝΙΟΒΕΙΑ. Θα παραμείνουν μέχρι τις 20 Απριλίου για να κάνουν τα βασικά στάδια προετοιμασίας κυρίως ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στη Βουδαπέστη τον Ιούλιο.
Λείπει ο Γιαννιώτης απ` όλους αυτούς αφού αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση. Παράλληλα είναι και τμήμα της ομάδας του Πανσερραϊκού αλλά και τμήμα της ομάδας του Ολυμπιακού. Αυτοί όλοι θα παραμείνουν στην πόλη μας από μια εβδομάδα έως 15 μέρες. Μάλιστα η Εθνική ομάδα αλλά και ο Ολυμπιακός θα κάνουν Πάσχα στην Καβάλα. Περίπου 30-35 αθλητές.

Κάνουν προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Η Αραούζου που είναι στη ανοιχτή θάλασσα κολυμπάει πρωί και απόγευμα κάθε μέρα, 17 χιλιόμετρα. Ο αγώνας της είναι στις 20 Ιουλίου»

Στο κολυμβητήριο έχουμε δυο αγώνες ακόμη που είναι στο καλεντάρι. Είναι ημερήσιοι αγώνες με πολλές συμμετοχές. Είναι τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου. Οπότε θα κλείσουμε φέτος με 10 συνολικά κολυμβητικές διοργανώσεις. Οι περισσότερες που έχουν γίνει ποτέ»
Για τα έργα που είναι στα πλάνα της Δημοτικής αρχής όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις: « Θα γίνει καινούριο δάπεδο στο γήπεδο μπάσκετ του Παληού.
Το δεύτερο ένα face lifting στο κλειστό των Ποταμουδίων στα αποδυτήρια, στα μπάνια, στις τουαλέτες. Ο φωτισμός των κλειστών γηπέδων πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία. Εχουμε λάμπες που είναι το σύστημα παλιάς κοπής. Καίγονται διαρκώς και σίγουρα θα κάνουμε και αυτή την παρέμβαση. Το τρίτο έχει να κάνει του αγωνιστικού χώρου, του δαπέδου, τουλάχιστον δυο γηπέδων τένις από τα έξι που έχουμε. Φιλοδοξούμε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς, αυτά θα τα υλοποιήσουμε»
Για τα έργα στο «Βερούλειο» : « Λογικά στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο θα ψηφιστεί η έγκριση του έργου. Ξεκινάει η διαδικασία με τις δημοσιεύσεις αφού θα έχουμε ένα διεθνή διαγωνισμό.
Αν όλα πάνε καλά και είμαστε τυχεροί και ο ανάδοχος είναι κάποιος σοβαρός και επιμελής, εκτιμώ ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα παίζουμε στο νέο γήπεδο. Στη χειρότερη των περιπτώσεων.
Εχουμε συζητήσει με τις ομάδες και επειδή είναι πολύ πιθανό να πέσουμε στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου , έχουμε πει πως θα καλύψουνε τις ανάγκες και με προπονήσεις και με αγώνες.
Θα δηλώσουμε και άλλες έδρες. Όταν θα τελειώσουν οι δημοσιεύσεις και θα είναι ώριμο προς εκτέλεση το έργο , θα μπούμε μέσα.
Θα δούμε αναλόγως με το πότε θα μπούμε μέσα για να ξεκινήσουμε εργασίες. Αν μπορούμε να μπούμε σε μια περίοδο που δεν είναι ευνοϊκή η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο κεντρικό στάδιο, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα αποδυτήρια, την κερκίδα, τον εξωτερικό χώρο, την τοποθέτηση πυλώνων.
Η άποψη μου είναι από τη στιγμή που μπούμε μέσα για να ξεκινήσουμε εργασίες, το γήπεδο θα το κλείσουμε για όλους. Αν όλα πάνε καλά μου είπανε οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, δε θα χρειαστούμε πάνω από 4 μήνες».
Για τους αγώνες στίβου στο «Ανθή Καραγιάννη»: « Έχουμε αρχικά πάλι το Πανελλήνιο παμπαίδων- παγκορασίδων στις 15-16 Ιουλίου.
Μετά πάμε στα «Δαβιτζόγλεια», στις 19 Ιουλίου. Τα «Δαβιτζόγλεια» είναι το τέταρτο αναγνωρισμένο γκραν πρι της χώρας, για πρώτη φορά. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έρθουν τοπ αθλητές, προκειμένου να πιάσουν τα όρια.
Είμαστε σε συνεννοήσεις με την ομοσπονδία και το ΣΕΓΑΣ».

Για το χλοοτάπητα του «Ανθή Καραγιάννη»: « Φέτος το γήπεδο μας έβγαλε σε μι αξιοπρεπή κατάσταση, παρά τις επιφυλάξεις που είχαμε. Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, το γήπεδο άντεξε. Δεν ήταν το τέλειο αλλά ήταν ένα αρκετά καλό γήπεδο. Φέτος με λίγα χρήματα ακόμη θα το συντηρήσουμε και θα το βελτιώσουμε.
Χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τη ριζική ανακαίνιση περιμένοντας να δούμε και τις εξελίξεις στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Θα έχουμε τη Δόξα στα πόδια μας και το έργο μας πάλι θα είναι δύσκολο. Ελπίζω οι άνθρωποι που στήριξαν μέχρι τώρα να μην τα παρατήσουν. Ομολογώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Διαβάστε επίσης