Γιώργος Φιλόσογλου: Οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το νέο λιμάνι είναι οριστικές

 Γιώργος Φιλόσογλου: Οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το νέο λιμάνι είναι οριστικές

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου επιβεβαίωσε -μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής- όλες τις πληροφορίες που έχουν σχέση με την έμμεση ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού, μέσω διαδικασίας υπό παραχώρησης. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δελτίο τύπου του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, μόλις αυτός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Καβάλα.

Ειδικότερα στον Οργανισμό Λιμένα. Η επίσκεψη έγινε την περασμένη Τρίτη. Στη διάρκεια της οριστικοποιήθηκε το τι θα κάνει το Ταμείο μόνο για το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β». Ο Γιώργος Φιλόσογλου μαζί με την Άννα Θυσιαδου συζήτησαν για ώρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κι έτσι ξεκαθάρισε το τι θα συμβεί το προσεχές διάστημα. Σε ένα χρονικό ορίζοντα που φαίνεται να καταλήγει αρχές του νέου έτους. Μέχρι τότε θα γνωρίζουμε τον ιδιώτη που θα επενδύσει μόνο στο νέο λιμάνι.

Ο Γιώργος Φιλόσογλου στο ραδιόφωνο της πρωινής είπε: «Με την επίσκεψη στον οργανισμό του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το τοπίο.

Είναι θέμα χρόνου η υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού. Όλα τα άλλα λιμάνια και θέματα του Οργανισμού Λιμένα μένουν ως έχουν. Αυτό νομίζω μας χαροποιεί, τόσο εμάς  όσο και τους υπόλοιπους καβαλιώτες. Το ότι δηλαδή δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το κεντρικό λιμάνι και ο Οργανισμός. Για την εξέλιξη στο νέο λιμάνι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αναλυτικά τους όρους της διακήρυξης. Σε γενικές γραμμές ο ΟΛΚ θα εισπράττει ενοίκιο από τον ιδιώτη που θα αναλάβει το νέο λιμάνι.

Εικάζω ότι όλα θα ολοκληρωθούν αρχές του 2021. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δώσει μία άλλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Καταλαβαίνω ότι είναι οριστική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ η ιδιωτικοποίηση μόνο του νέου λιμανιού. Με τη διαδικασία της υπό παραχώρησης. Έχω ξαναπεί ότι οι ενδιαφερόμενοι υπάρχουν».

Ο Γιώργος Φιλόσογλου παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε το αίτημα επαγγελματιών της εστίασης (οι επιχειρήσεις των οποίων είναι στο κεντρικό λιμάνι) σχετικά με τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Στη σχετική ερώτηση απάντησε ότι το θέμα κουβεντιάστηκε και με τον Άρη Ξενόφο αλλά απόφαση δεν πάρθηκε καθώς όλα  θα ξεκαθαρίσουν με απόφαση που θα ληφθεί το προσεχές διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης