• 26 Απριλίου 2024,

Γιορτές για εμβολιασμένους

 Γιορτές για εμβολιασμένους

Δεν παίρνουμε άλλα μέτρα , δεν κλείνουμε ,  εμβολιαζόμαστε , αντέχουμε και πάμε παρακάτω.

Μέσα σε αυτή την πρόταση χωράει όλο το τελευταίο και πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ελπίζουμε το τελευταίο, με θέμα την πανδημία.

Άλλωστε αν το καλοσκεφθείτε μετά τα Χριστούγεννα θα πρέπει να αρχίσει να υποχωρεί σιγά – σιγά αυτό το 4ο κύμα της πανδημίας χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει και 5ο .

Το θέμα είναι ότι μετά και τον φετινό χειμώνα όλα τα κύματα που θα ακολουθήσουν θα είναι ήπια και δεν θα έχουν καμία σχέση με όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα.

Η πανδημία του κορωνοϊού οδεύει προς ύφεση και τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίζεται ως μία μορφή γρίπης για την οποία θα μπορούμε να προφυλαχθούμε με το αντιγριπικό εμβόλιο που θα περιέχει αντισώματα και για αυτό τον ιό.

Στο ερώτημα γιατί φέτος τα Χριστούγεννα με 7.000 κρούσματα την ημέρα δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα ενώ πέρσι με το 1/3 των κρουσμάτων κάναμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα σπίτια μας και μόνοι μας η απάντηση είναι απλή.

Φέτος έχουμε το εμβόλιο και όποιος θέλει να προστατευτεί και να επανέλθει η ζωή του σε κανονικούς ρυθμούς θα πρέπει να το κάνει και να τελειώνει.

 

Η ενεργειακή κρίση οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να ζητήσει από τις επιχειρήσεις να καταβάλουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές που πληρώθηκαν στην διάρκεια του 2021 με το νέο έτος και προς τον Μάρτιο.

Αυτή η αναβολή γέννησε ελπίδες ότι μπορεί και να τις χαρίσουν αλλά κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι πιθανό.

Μακάρι να χαριστούν αλλά δεν το βλέπουμε.

Πάντως είναι πολύ πιθανό να πληρώσουμε τις  επιστρεπτέες πριν πληρωθούμε την  μη επιστρεπτέα της Περιφέρειας.

Αυτό τα  λέει όλα για τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος.

Τα παίρνει γρήγορα όταν του χρωστάνε και τα δίνει αργά όταν χρωστάει.

 

Και ενώ δίνουμε την μάχη ενάντια στο 4ο κύμα τη πανδημίας που είναι πολύ ισχυρό οι επιστήμονες από τώρα μας προετοιμάζουν για το 5ο που θα αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους που δεν κάνανε την 3η δόση.

Το ερώτημα είναι ένα και είναι απλό :

Πότε θα τελειώσουν αυτά τα κύματα ;

Να περιμένουμε δηλαδή και 6ο ;

Πάντως είναι γεγονός ότι στις περισσότερες  χώρες της Ευρώπης που σαρώνει το 4ο κύμα της πανδημίας τα Χριστούγεννα θα είναι κανονικά για τους εμβολιασμένους και με περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Δεν κλείνει τίποτα και τίποτα δεν αναστείλει την λειτουργία του.

Αν είστε εμβολιασμένοι ετοιμαστείτε για Χριστούγεννα όπως προ covid εποχή.

 

Ο χειμώνας φαίνεται ότι θα κάνει την πρώτη του σοβαρή επίσκεψη από την ερχόμενη εβδομάδα όπου αναμένονται βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα πάρτι αρχίζει , λάβετε θέσεις …

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα , καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης