• 7 Μαΐου 2024,

Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα με πολύ κόσμο

 Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα με πολύ κόσμο

φωτογραφία: Μπάμπης Παναγιωτίδης

 

Για 17η συνεχή χρονιά και παρουσία δύο χιλιάδων και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό διαμέρισμα Πλαταμώνα του Δήμου Νέστου η καθιερωμένη γιορτή της κτηνοτροφίας με διοργανωτή, όπως πάντα, τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, «Ο Προφήτης Ηλίας».

Το «παρών» τους στην γιορτή έδωσαν ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, o θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Γάκης, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Τσακαλίδη, Γαβριηλίδη και Χατζηγερακούδη, ο πρώην βουλευτής και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης  Πασχαλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Ιορδάνης Παπαντίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Νίκος Ξανθοπουλος, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Πλαταμώνα και πολλοί άλλοι.

Παραδοσιακούς χορούς χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα ενώ υπήρξε μεγάλη ορχήστρα με λαϊκό – παραδοσιακό και ποντιακό πρόγραμμα αλλά ικανοποίησε και ό,τι άλλο ζητήθηκε από το πολυπληθές κοινό. Η γίδα βραστή έγινε ανάρπαστη και καταναλώθηκε όλη η ποσότητα που οι νοικοκυρές του χωριού είχαν μαγειρέψει από τα ξημερώματα. Υπήρχαν επίσης σουβλάκια και κεμπάπ ενώ το τσίπουρο και το κρασί έρεε άφθονο. Έξω από το χώρο της εκδήλωσης διάφοροι πωλητές πουλούσαν προϊόντα της περιοχής και όχι μόνο.

Οι διοργανωτές ήταν πολύ ευχαριστημένοι αφού η εκδήλωση πέτυχε απόλυτα και ο κόσμος έφευγε αργά το απόγευμα απόλυτα ικανοποιημένος.

Διαβάστε επίσης