• 28 Απριλίου 2024,

Γιορτή μαθητών ΑμΕΑ στην κεντρική πλατεία

 Γιορτή μαθητών ΑμΕΑ στην κεντρική πλατεία

Μια μεγάλη γιορτή πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην κεντρική πλατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ήταν μια πρωτοβουλία που έλαβε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καβάλας. Ένα σχολείο σχετικά καινούργιο που όμως η λειτουργία του δικαίωσε όσους την υποστήριξαν, καθώς από τους 15 αρχικά μαθητές ο αριθμός σήμερα έφθασε στους 45.

Με την ευκαιρία της γιορτής συμμετείχαν στο κλίμα που δημιουργήθηκε στην πλατεία ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ, εκπρόσωποι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, το ειδικού εργαστηρίου που λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη. Πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση, οι διερχόμενοι, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου που μετείχε στην εκδήλωση, μαθητές Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων από όλη την πόλη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διήρκησε περίπου δύο ώρες. Στηρίχθηκε στον προφορικό λόγο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και σε ένα μουσικό πρόγραμμα που προετοίμασε και παρουσίασε το ΔΩΚ. Η εισαγωγική ομιλία έγινε από τον διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καβάλας Κυριάκο Παπαδόπουλο, που ευχαρίστησε το δήμο Καβάλας για τη συμπαράστασή του στα προβλήματα του σχολείου. Διευκρίνισε ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο παιδείας είναι περισσότερο ευαίσθητο σε ζητήματα ΑμΕΑ.

Ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους όπως την Ευαγγελία Δρακονάκη, το Νίκο Μουρτασάγα, τον Απόστολο Βαγενά, τη Μαρία Φραντζεσκάκη, τον Μακάριο Λαζαρίδη, τον Πέτρο Πετρόπουλο, τον Ηλία Καλανταρίδη. Εκεί βρέθηκε επίσης η διοίκηση του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ, εκπρόσωπος του ΑΟΚ και πολύς κόσμος. Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Μανώλη Παργεντάκη και την Κατερίνα Κοψαχείλη, καθηγητές του ΔΩΚ.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης βοήθησε ο καλός καιρός. Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου που τραγούδησαν κι έπαιξαν μουσική καταχειροκροτήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Κυριακή, πενήντα περίπου άνθρωποι εκπρόσωποι συλλόγων ΑμΕΑ βρέθηκαν από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας σε μεγάλο συλλαλητήριο. Δυστυχώς, όταν το συλλαλητήριο έφθασε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κανείς δεν βρέθηκε να περιμένει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έστω κι αν η υπουργός είχε ενημερωθεί σχετικά.

 

Διαβάστε επίσης