Γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο

 Γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη τελετή φιλοξενίας σχολείου από τη Σερβία, ειδικότερα από την περιοχή του Βελιγραδίου. Φιλοξενούνται στην Καβάλα 23 Σέρβοι μαθητές και μαθήτριες, από οικογένειες μαθητών του 2ου Γυμνασίου. Συνοδεύονται από 4 καθηγήτριες, από το ίδιο σχολείο.

Το 2ο Γυμνάσιο επισκέφθηκε κατά το παρελθόν στη Σερβία διάφορα σχολεία της χώρας, και το 2013 και το 2015, στο πλαίσιο προγραμμάτων πολιτισμού. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά των Σέρβων να επισκεφθούν την Καβάλα.

Τους υποδέχθηκαν σερβικές σημαίες, που υπήρχαν κι έξω από το σχολείο.

Η αποστολή από το γυμνάσιο της Σερβίας θα μείνει στην Καβάλα συνολικά 4 ημέρες, με περιηγήσεις μέσα κι έξω από την πόλη, θα επισκεφθεί όλα τα μουσεία της περιοχής, τη Δήμαρχο, όπως φυσικά και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Η χθεσινή εκδήλωση, που έγινε παρουσία του εκπροσώπου της δευτεροβάθμιας Δανιήλ Εμμανουηλίδη, του πρώην προϊσταμένου δευτεροβάθμιας Γιώργου Χεριστανίδη, αλλά και γονέων μαθητών του 2ου γυμνασίου, περιελάμβανε τραγούδια και χορούς, κείμενα, που συνδέουν ακόμη περισσότερο τις δύο χώρες.

 

Διαβάστε επίσης