Η ιδέα είναι σχετικά παλιά. Ολοκληρωμένα και πλήρως υλοποιείται πρώτη φορά σήμερα στην Καβάλα. Το απόγευμα και το βράδυ. Στην αγορά πραγματοποιείται Καλοκαιρινή γιορτή.
Τα καταστήματα βγάζουν κάποια από τα προϊόντα τους έξω, στο πεζοδρόμιο. Τα προσφέρουν σε ειδικές τιμές. Οργανώνει ο Δήμος Καβάλας, υποστηρίζουν όλοι οι άλλοι τοπικοί φορείς. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη. Πολλές επίσης οι παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις- εκδηλώσεις αναψυχής και όχι μόνο της εστίασης.
Επίσημα ο τίτλος του γεγονότος είναι «Summer Shopping Night». Επί της ουσίας είναι μια προωθητική ενέργεια ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά αυτές. Μακάρι οι καταναλωτές να ανταποκριθούν. Να υπάρξουν πωλήσεις. Γιατί οι λοιπές εκδηλώσεις είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν. Ρόλο φυσικά θα παίξουν οι τιμές των προϊόντων.

