• 17 Μαΐου 2024,

Γιορτή των εργαζομένων στη δικαιοσύνη

 Γιορτή των εργαζομένων στη δικαιοσύνη

Με πρωταγωνιστή το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας τηρήθηκε η τοπική παράδοση και τιμήθηκε χθες ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης. Στο πλαίσιο προγράμματος του Δικηγορικού Συλλόγου γιόρτασαν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της δικαιοσύνης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα καθιερωμένα. Δηλαδή την πρωινή θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον ιερό καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, δικηγόρος και αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, ενώ επακολούθησε δεξίωση στο καφέ Franco’s.

Η ομιλία του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη είχε ως θέμα της την ανθρώπινη και θεία δικαιοσύνη. Πολλοί από τους παραβρισκόμενους παραπονέθηκαν ότι δεν άκουσαν καθαρά τα λόγια του αντιπεριφερειάρχη λόγω της δυσλειτουργίας του ηχητικού συστήματος που διαθέτει ο ιερός ναός. Αρκετοί δικηγόροι βρέθηκαν από το πρωί στον ιερό ναό, λιγότεροι ήταν οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές. Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστικοί λειτουργοί καθώς και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πλημμελειοδικών.

Οι τοπικές αρχές εκπροσωπήθηκαν από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολο Βαγενά, τον πρώην δήμαρχο Φιλίππων Λάζαρο Τσαταλμπασίδη, αλλά και τον αστυνομικό διευθυντή Γιώργο Γκράνα. Παρόντες ήταν πρώην πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, οι κ.κ. Κλειτσιώτης, Κεβρεκάκης, Αθανασίου και συνταξιούχοι δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι κινήθηκαν προς το καφέ Franco’s επί της οδού Κύπρου, συζητώντας θέματα της καθημερινότητας και ζητήματα επαγγελματικής φύσεως για αρκετή ώρα. Από σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της δικαιοσύνης επανέρχονται ομαλά σε επίπεδο επαγγελματικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης