• 19 Απριλίου 2024,

Γκιόλα: Η φυσική πισίνα που κλέβει τις εντυπώσεις στη Θάσο (φωτογραφίες)

 Γκιόλα: Η φυσική πισίνα που κλέβει τις εντυπώσεις στη Θάσο (φωτογραφίες)

Οι βουτιές στην Γκιόλα, μια μαγευτική φυσική πισίνα δίπλα στη θάλασσα, γνωστή και ως «Δάκρυ της Αφροδίτης», είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε στη Θάσο


Ένα καταπράσινο νησί-στολίδι στο Βόρειο Αιγαίο είναι η Θάσος, με οικισμούς μέσα σε αγκαλιές από πεύκα, θαυμάσιες παραλίες και μικρές εκπλήξεις για τους λάτρεις των εξερευνήσεων. Στο νησί θα βρείτε άπειρους όρμους και παραλίες για όλα τα γούστα, αλλά και πιο… ιδιαίτερα μέρη για βουτιές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, κοντά στην Αστρίδα και περίπου 40 χλμ. από τον Λιμένα, θα συναντήσετε ένα άγριας ομορφιάς τοπίο, ίσως το πλέον φωτογραφημένο της Θάσου τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για την Γκιόλα, μια μαγευτική φυσική πισίνα, σχηματισμένη ανάμεσα στα βράχια. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) να ανανεώνονται από τα κύματα.

Σύμφωνα με το μύθο, η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία προκειμένου να απολαμβάνει σε αυτή το μπάνιο της η Αφροδίτη. Γι’ αυτό θα ακούσετε και πολλούς ντόπιους να την αποκαλούν και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ένας άλλος μύθος υποστηρίζει ότι η πισίνα ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

Όσοι επισκέπτονται την Γκιόλα κάνουν ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια και γεμίζουν το Instagram τους με φωτογραφίες από το υπέροχο θέαμα, ενώ οι πιο τολμηροί βουτάνε από τον φυσικό βατήρα ύψους 8 μέτρων στο βάθος.

Το σκηνικό συμπληρώνει το μικρό, ακατοίκητο νησάκι Αστιριώτικο ή Παναγία, το οποίο διακρίνεται απέναντι και σύμφωνα με τους θρύλους κατοικείται από Σειρήνες. Το κολύμπι στην Γκιόλα είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε αν σας αρέσει να γίνεστε ένα με τη φύση και ψάχνετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Για να φτάσετε στην Γκιόλα, ερχόμενοι από τον Ποτό κατευθύνεστε προς την Αστρίδα και ακολουθείτε τις πινακίδες που οδηγούν αρχικά στον χωματόδρομο και στη συνέχεια ένα μονοπάτι. Η θέα της φυσικής πισίνας από ψηλά καθώς κατηφορίζετε το μονοπάτι θα σας κάνει να ξεχάσετε την «ταλαιπωρία» της πρόσβασης και να ανυπομονείτε να βουτήξετε στα εξωτικά νερά της.

πηγή: travelstyle.gr

Διαβάστε επίσης