Γνωρίζοντας έναν υποψήφιο (του Σύγχρονου Δήμου)

 Γνωρίζοντας έναν υποψήφιο (του Σύγχρονου Δήμου)

Φίλοι και φίλες γεια σας. Είμαι ο Αντώνης Δροσόπουλος, κάτοικος και δημότης της Καβάλας, όπως και εσείς ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εσάς. Είμαι 26 χρονών και τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ.

Αγαπώ τις παραλίες, τα βουνά, τα δάση, τη φύση. Η αγάπη αυτή, με οδήγησε στην δημιουργία της ομάδας  «Gaia First Greece», μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος «Gaia First». Η αγάπη για μένα είναι συνώνυμη της προστασίας.

Προστατεύουμε λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, το Περιαστικό Δάσος της Καβάλας και τις ακτές της  Ραψάνης και της Καλαμίτσας, με δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, έχοντας πάντα σύμμαχο, στην πορεία των χρόνων, τον Δήμο Καβάλας.

Εθελοντισμός, αξία ανεκτίμητη. Είτε στο Cosmopolis, είτε στις εκδηλώσεις του Δήμου, είτε σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό, η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τον εθελοντισμό με έφερε πιο κοντά στην κοινωνία και μου επέτρεψε να δω, από πρώτο χέρι,τον τρόπο που οργανώνονται οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις, από αθλητικές μέχρι μουσικές.

Μου αρέσουν τα ταξίδια. Μέχρι το 2019 ήταν το μέσο, με το οποίο κατάφερνα να δραπετεύω από το γκρίζο της πόλης. Μετά την εκλογή του Μουριάδη εξελίχθηκαν και σε μέσο, με το οποίο χρωμάτιζα αυτό το γκρίζο.

Με όχημα τα προγράμματα «Erasmus» -ανταλλαγής νέων, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, κατάφερα να έρθω σε επαφή και αλληλεπίδραση με νέους και νέες, από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Γνώρισα την κουλτούρα τους, δούλεψα μαζί τους και αντιλήφθηκα τη λειτουργία Δήμου και Κράτους, εκ των έσω.

Διαπίστωσα, ότι και η Καβάλα μπορεί να υποστηρίξει θαυμαστά έργα, ανάλογα αυτών που εκτελέστηκαν δεκαετίες πριν, χιλιόμετρα μακριά, ίσως και περισσότερο εύκολα, από ότι πιστεύει ο/η καθένας/μία από εμάς. Απαραίτητη προϋπόθεση ηάσκηση ηγεσίας από κάποιον ικανό, με όραμα και τρέλα. Αυτός λοιπόν είναι ο Θόδωρος.

Ως πρώην εκπρόσωπος ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, με το οποίο οργανώσαμε αξιέπαινες δράσεις, είδα πως υπάρχουν νέοι και νέες που νοιάζονται εξίσου και συνάμα κατέχουν το όραμα και το νεανικό θράσος, που χρειαζόμαστε, για να ζωντανέψουμε αυτή την πόλη. Την παρακίνησή τους λοιπόν εμπράκτως επιδιώκω και όχι φυσικά επειδή η «νεολαία» αποτελεί θέμα που πουλάει.

Προς το παρόν είμαι ελεύθερος από συζυγικές υποχρεώσεις. Συγκατοικώ ωστόσο με δυο γάτους, τον Ντούμη και τον Ντέξτερ. Μεγάλωσαν στον δρόμο, μαζί με πολλές άλλες γάτες, που ήταν ανέφικτο, όπως καταλαβαίνεται να φιλοξενήσω. Φρόντισα ωστόσο, για τη στέγαση των περισσότερων.

Είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» του Θεόδωρου Μουριάδη. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το ήθος, τη μόρφωση και την αγάπη που τρέφει για την Καβάλα. Θα αρκεστώ ωστόσο στο γεγονός, πως αποτελεί τον λόγο για τον οποίο, δεν αναζήτησα το μέλλον μου σε κάποια άλλη χώρα. Κατεβαίνω υποψήφιος μαζί του γιατί μόνο μαζί του μπορούμε να κάνουμε την Καβάλα περισσότερο λειτουργική, περισσότερο βιώσιμη, περισσότερο πράσινη.

Στην προσπάθειά μου για αναβάθμιση του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας, δε ζητώ απλώς τη στήριξή σας. Τη χρειάζομαι. Τη χρειάζομαι, για να δράσουμε τα βέλτιστα για την πόλη μας, με κοινό παρονομαστή την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό μας.

Αντώνιος Δροσόπουλος, Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος

Διαβάστε επίσης