Γνωρίζοντας τον Διαμαντή Αξιώτη

 Γνωρίζοντας τον Διαμαντή Αξιώτη

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη που από κοινού διοργάνωσαν το νομικό πρόσωπο του δήμου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη εκδήλωση να μείνει στην ιστορία αφού η ουσία της και η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο. Όλες οι καρέκλες που διαθέτει η δημοτική βιβλιοθήκη χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι παρόντες. Το γεγονός ήταν μια γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τον διακεκριμένο συγγραφέα συμπολίτης μας Διαμαντή Αξιώτη.

Ένα πρόγραμμα ανάλογων εκδηλώσεων υλοποιεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας. Την Τετάρτη ήταν η σειρά του Διαμαντή Αξιώτη. Με μοναδικό τρόπο μίλησαν γι’ αυτόν ο διδάκτωρ λογοτεχνίας Σπύρος Κιοσές και η φιλόλογος Θεοπούλα Τσαπάνη. Κείμενα του Διαμαντή Αξιώτη διάβασαν μικροί και μεγάλοι ενώ το κοινό παρέμεινε στην αίθουσα έως το τέλος της εκδηλώσεως και καταχειροκρότησε τον συγγραφέα, ο οποίος μίλησε τελευταίος.

Σύντομος και περιεκτικός ο Διαμαντής Αξιώτης, ευχαρίστησε όλους όσους είχαν την ιδέα να αφιερώσουν την εκδήλωση στον ίδιον και στο έργο του. Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η αυξημένη προσέλευση του κοινού. Εκεί βρέθηκαν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί, πολίτες, αλλά και μαθητές, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι υποψήφιοι των προσεχών εκλογών.

Πέρα από το πρόγραμμα της εκδήλωσης, εκτάκτως μίλησε κατά την έναρξή της η δήμαρχος Καβάλας, πλέκοντας το εγκώμιο του συγγραφέα και εξάρωντας τις υπηρεσίες που παρέχει στους Καβαλιώτες η δημοτική βιβλιοθήκη. (Φωτογραφίες Γιώργου Παπακοσμά)

Διαβάστε επίσης