Η κρίση επηρέασε και τις λαμπάδες που πωλούνται στην πλατεία πριν το Πάσχα!

 Η κρίση επηρέασε και τις λαμπάδες που πωλούνται στην πλατεία πριν το Πάσχα!

Για την πόλη της Καβάλας και την περίοδο προ της εορτής του Πάσχα είναι διαχρονικά ένα σημείο αναφοράς η κεντρική πλατεία, όπου συνήθως πωλούνται σε περίπτερα οι πασχαλινές λαμπάδες. Μόνο που η κρίση των τελευταίων ετών περιόρισε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών κι έτσι τα περίπτερα με τις λαμπάδες είναι κάθε χρόνο και λιγότερα.

Στα προηγούμενα χρόνια, ή και στις προηγούμενες δεκαετίες, το βορεινό τμήμα της κεντρικής πλατείας γέμιζε από παρόμοια περίπτερα. Η διαδικασία για τη φετινή προ-πασχαλινή περίοδο άρχισε πρόσφατα με την πρώτη γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Ομόφωνα το συμβούλιο γνωμοδότησε για τρεις μόνο θέσεις στο άνω τμήμα της κεντρικής πλατείας, το οποίο πρόσκειται στην οδό Ομονοίας. Μοναδικό πωλούμενο είδος θα είναι οι λαμπάδες για την περίοδο του Πάσχα. Συγκεκριμένα, τα περίπτερα θα λειτουργήσουν κατά το χρονικό διάστημα δέκα ημερών, από τις 18 έως τις 27 Απριλίου.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια τα περίπτερα πώλησης λαμπάδων μειώνονταν κι έτσι φέτος απέμειναν μόνο τρία. Ουσιαστικά είναι λίγα περισσότερα, καθώς οι επαγγελματίες που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη διαδικασία επωφελούνται του γεγονότος ότι είναι λιγότεροι από ότι συνήθως κι έτσι επεκτείνονται ίσως και λίγο περισσότερο από το προβλεπόμενο.

 

Διαβάστε επίσης