• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Γρήγορες και ασφαλείς οι μετακινήσεις Δράμα-Καβάλα με την ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα

 Γρήγορες και ασφαλείς οι μετακινήσεις Δράμα-Καβάλα με την ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα

Φωτογραφία αρχείου: ninjadispatch.com

Γρήγορα και με ασφάλεια θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις από Δράμα σε Καβάλα και το αντίστροφο μόλις ολοκληρωθεί ο νέος οδικός άξονας.

Σημαντικά είναι τα οδικά έργα που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί και απομένει η έναρξη των εργασιών στη Μακεδονία. Πρόκειται για νέους οδικούς άξονες που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση σε πολλές περιοχές και θα καταστήσουν ευκολότερες και ασφαλέστερες τις μετακινήσεις.

Ένας εξ αυτών των δρόμων είναι ο «Σέρρες – Δράμα – Καβάλα » (Ε61), ένα έργο με προϋπολογισμό 60,76 εκατ. ευρώ που αφορά στην κατασκευή τμήματος μήκους περίπου 8,26 χλμ. Ο δρόμος θα συνδέσει την Καβάλα με τη Δράμα και κατ’ επέκταση με το δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

Πρόκειται για ένα πολυπόθητο αλλά και πολύπαθο έργο που μόλις είναι έτοιμο (2025, σύμφωνα με τη σύμβαση) θα επιτρέπει τη μετακίνηση από την Καβάλα στη Δράμα, και το αντίστροφο, σε μόλις 20 λεπτά, ενώ θα αποσυμφορήσει την εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, που διέρχεται μέσα από οικισμούς και των δυο περιφερειακών ενοτήτων.

O Ε61 είναι χαρακτηρισμένος διευρωπαϊκός άξονας που αναμένεται να «συνδέσει» τις τρεις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα, Δράμα και Σέρρες) με τον διευρωπαïκό οδικό άξονα EAST-WEST Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας-Σόφια-Ανατολική, Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην κατασκευή του κάθετου άξονα 61 “Σέρρες – Δράμα – Καβάλα” στο τμήμα 61.5 “Δράμα – Καβάλα” και συγκεκριμένα στο β’ υποτμήμα (61.5.2) “Αγιος Αθανάσιος – Κρηνίδες” (χ.θ. 5+520 – χ.θ 7+898) και στο γ’ υποτμήμα (61.5.3) “Α/Κ Κρηνίδες έως Αγιος Σύλλας” (χ.θ. 0+000 – χ.θ. 5+440) (Α/Κ Σταυρού) εντός των ορίων της Δ.Κ. Κρηνίδων των Τ.Κ. Πολύστυλου και Αμυγδαλεώνος του Δήμου Καβάλας και της Τ.Κ. Αμισιανών του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το έργο είχε κολλήσει σε απαλλοτριώσεις, αλλά φαίνεται ότι «ξεκλειδώνει» μετά την πρόσφατη του Μονομελούς Εφετείου Θράκης που επικυρώνει την καταβολή της νόμιμης προκαταβολής των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες γης την οποία θα διασχίζει ο δρόμος.

πηγή: carandmotor.gr

Διαβάστε επίσης