• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

«Γυρολόγοι των νοσοκομείων της Περιφέρειας οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας»

 «Γυρολόγοι των νοσοκομείων της Περιφέρειας οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας»

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζει τη παγιωμένη πλέον πρακτική από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια της μετατροπής των γιατρών του Γ.Ν Καβάλας σε γυρολόγους των Νοσοκομείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τη νέα απαράδεκτη απόφαση της 4ης ΥΠΕ καλούνται οι Παθολόγοι του Νοσοκομείου μας να καλύψουν με πλήρες ωράριο και εφημερίες για 15 ημέρες το Νοσοκομείο Ξάνθης για τους μήνες Οκτώβριο Νοέμβριο, Δεκέμβριο καθώς και το Νοσοκομείο της Δράμας με το ίδιο καθεστώς για το μήνα Οκτώβριο.

Υπενθυμίζουμε δε ότι το Νοσοκομείο μας για το μήνα Ιούλιο κάλυψε με γιατρούς το Αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Σερρών, την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής, την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ για το μήνα Αύγουστο καλύπτει τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Ξάνθης και Δράμας.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου με τεράστια προσέλευση στο Νοσοκομείο Καβάλας κρίνεται σκόπιμο να αποδυναμώνονται όλες οι παραπάνω κρίσιμες Ειδικότητες ενώ φυσικά καταστρατηγείται το δικαίωμα προγραμματισμού των χρωστούμενων αδειών του Ιατρικού Προσωπικού.

Στη δε πάγια δικαιολογία πως θέσεις προκηρύσσονται όμως γιατροί δεν έρχονται, απαντούμε πως δεν είναι τυχαίο καθώς κανείς νέος ιατρός δε θα έρθει να υπηρετήσει κακοπληρωμένος κάνοντας ατελείωτες εφημερίες, οι οποίες και υπερφορολογούνται, ένα σύστημα το οποίο θα τον μετατρέψει και σε περιηγητή στα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Καλούμε τους τέσσερις Βουλευτές του Νομού μας και όλους τους θεσμικούς φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, να προστατέψουν το Νοσοκομείο μας, να το στηρίξουν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών συμπολιτών μας καθώς επίσης και των τουριστών.

Το νέο ΕΣΥ θα πρέπει να στηριχθεί σε γιατρούς με αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια σε ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον. Το σύστημα δίνω εντολές σε γιατρούς ταξιδευτές δεν θα αποδώσει καθώς σύντομα θα δίνονται εντολές μα δε θα υπάρχουν γιατροί να τις εκτελέσουν.

Το Πανελλαδικό κύμα παραιτήσεων γιατρών του ΕΣΥ φουσκώνει διαρκώς και πολύ σύντομα θα το δούμε στο Νοσοκομείο μας. Και τότε κανείς δε θα δικαιούται να πει πως δεν ήξερε τι συμβαίνει.

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                              Βέλκου Ζωγραφιά

Διαβάστε επίσης