H τελευταία τρύπα του ζουρνά !

 H τελευταία τρύπα του ζουρνά !

Όταν είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος , όταν είσαι ο πιο ευάλωτος είναι επόμενο και να μην σε υπολογίζουν και εσύ ο ίδιος να μην μπορείς να διεκδικείς το δίκιο σου όταν οι καταστάσεις σε αδικούν κατάφορα.

Η τελευταία ρόδα στην άμαξα που λέμε.

Αυτό ακριβώς είναι η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρητικά τουλάχιστον όλα τα μέλη  είναι ισότιμα.

Παπάρια λάχανα με το συμπάθειο γιατί αυτή η ισοτιμία υπάρχει μόνο στα χαρτιά τους και στους λόγους τους  στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα λόγω της οικονομικής της κατάστασης τα τελευταία χρόνια αποτελεί το μαύρο πρόβατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σε αυτούς που κάνουν τόσες θυσίες για να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη ξεχνώντας ή αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Είχαμε τις γνωστές διαρροές στις συνομιλίες δύο κορυφαίων στελεχών του ΔΝΤ σύμφωνα με τις οποίες το ταμείο θέλει να προκαλέσει , προκειμένου να περάσει με εκβιασμό τις ακραίες του θέσεις στην νέα συμφωνία , νέο πιστωτικό γεγονός. Κανείς δεν στέκεται σε αυτό και όλοι σχολιάζουν με αυστηρότητα το πράξη της υποκλοπής.

Για την ταμπακιέρα κουβέντα.

Αντι αυτού βγαίνει ο Σόϊμπλε και μας λέει οτι οι υποκλαπείσες συνομολίες είναι σα να μην έγιναν ποτέ όπως ένα γκόλ που μπαίνει απο θέση οφσάϊντ και για τον διαιτητή του αγώνα είναι σα να μην μπήκε ποτέ.

Υπάρχει όμως αγαπητοί μου αναγνώστες και η περίπτωση που το γκολ είναι κανονικό και απλά ο επόπτης σηκώνει την σημαία του επειδή θέλει για τους δικούς του λόγους να ακυρώσει ένα κανονικό γκολ.

Η Λαγκάρντ  η πρόεδρος του ταμείου αντί να μας εξηγήσει τι ήθελαν να πούνε τα δύο κορυφαία της στελέχη στις μεταξύ τους συνομιλίες για την πρόκληση νέου πιστωτικού γεγονότος κάνει λάγο για ανοησίες και μας μαλώνει κιόλας θεωρώντας εμάς υπέυθυνους για αυτό.

‘Ηθελα να ήξερα ποια θα ήταν η στάση του ταμείου αν στην θέση της Ελλάδας ήταν μια άλλη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε προχθές οτι η Ελλάδα θα κλείσει την διαπραγμάτευση στις 22 του μήνα και οτι παρά το γεγονός οτι το ΔΝΤ παίζει καθυστερήσεις εμείς θα περάσουμε και αυτό τον κάβο προκειμένου να πάμε στην αξιολόγηση και εν συνεχεία στην μείωση του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μέχρι τέλος του μήνα να περάσει απο το ελληνικό κοινοβούλιο την συμφωνία για ασφαλιστικό και φορολογικό και εν συνεχεία να έχουμε όλο τον Μάϊο δικό μας και για την αξιολόγηση αλλά και για την έναρξη των συζητήσεων για την μείωση του χρέους που θα γίνεται παράλληλα με την διαδιακασίας της αξιολόγησης που θα είναι θετική.

Η αξιολόγηση γίνεται τώρα στην επιλογή των μέτρων.

Οταν τα μέτρα ψηφιστούν η αξιολόγηση ουσιαστικά θα έχει ολοκληρωθεί.

Και μην έχετε την εντύπωση οτι το ΔΝΤ έχει διαφορές με τον μηχανισμό στήριξης των Ευρωπαίων.

Συνένοχοι είναι και οι δύο στο ίδιο έγκλημα και οι διαφορές που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι για τα μάτια του κόσμου και για να έχουμε να λέμε.

Οι πρώτοι που βγήκανε και υπερασπίστηκαν το Ταμείο μετά την διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν και της Ρουμάνας εκπροσώπου του ταμείου στην Ελλάδα ήταν οι Ευρωπαίοι.

Δεν είδατε χάδια , αγκαλιές και φιλοφρονήσεις μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ στην διάρκεια της συνάντησης τους ;

Σας δόθηκε εσας η εντύπωση οτι Ευρώπη και ΔΝΤ έχουν διαφορές και μάλιστα τεράστιες ;

Χέρι – χέρι προχωράνε το σχέδιο Βουλγαροποίησης της ελληνικής οικονομίας – εξαθλίωσης των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.

Μακάρι μέχρι τις 22 του μήνα να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση με τα πιο ήπια μέτρα γιατί εκτός απο την αξιολόγηση υπάρχει και η επιβίωση των ελλήνων για την οποία όπως έχετε διαπιστώσει κανείς δεν ασχολείται.

Τέλος δεν είναι τυχαίο οτι λίγα μόνο 24άωρα μετά τις διαρροές των συνομιλιών για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος αρχίσανε τα ξένα ΜΜΕ να μιλάνε για ένα νέο ενδεχόμενο GREXIT σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη του Μάη.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης